Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Vyšiel Bláznivý denníček uletenej tínedžerky

Foto: Fragment

Vtipného čítania nie je nikdy dosť. Zvlášť, keď ide o denník plný vtipných postrehov, komentárov a originálnych obrázkov jedného „úplne normálneho“ násťročného dievčaťa.

Bratislava 18. mája (TERAZ.sk) - Vtipného čítania nie je nikdy dosť. Zvlášť, keď ide o denník plný vtipných postrehov, komentárov a originálnych obrázkov jedného „úplne normálneho“ násťročného dievčaťa. Edícia Milý denníček začal vychádzať vo Vydavateľstve Fragment.

Prvé dva diely Milý denníček, toto bol fakt trapas! a Milý denníček, tie rifle sú otrasné! sú úvodnými knižkami k celkovo dvanásťdielnej sérii denníčkov, ktoré si čitateľky určite veľmi obľúbia. Knihy sú písané denníkovou formou, ktorá je u mladej generácie mimoriadne obľúbená. Na jednotlivých stránkach je každý komentár a zážitok výstižne doplnený vtipnými a originálnymi obrázkami.

Hlavná hrdinka Jamie Kellyová je úplne normálne dievča, ktoré navštevuje druhý stupeň základnej školy a trápia ju každodenné problémy, starosti a myšlienky mladej slečny. Okrem toho si stále zapisuje a pozoruje, čo sa okolo nej deje. Ako snáď každé dievča v puberte prežíva zvyčajné trapasy v škole, s obliekaním, s chlapcami a občas si nerozumie s rodičmi, učiteľmi a niekedy tiež s kamarátkami. Všetko dokáže veľmi vtipným spôsobom okomentovať. Príbehy Jamie budú pripadať čitateľkám povedomé a s jej postojmi a názormi sa dokážu ľahko stotožniť.
Jamie všetkým okolo seba tvrdí, že každá udalosť, ktorá je v denníku popísaná, je pravdivá alebo prinajmenšom pravdivá z jej uhla pohľadu.