Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Zábava pre všetkých: takto vytvoríte jedinečný event

Foto: What else?!

Organizujete svadbu, firemný večierok alebo ples? Pre svadobné páry je príprava životnej párty veľmi dôležitou udalosťou a rovnako si na príprave večerného eventu dávajú záležať manažéri firiem či združení. Cieľ je vždy spoločný: zabaviť široké spektrum hostí, ktorí sa na takýchto podujatiach stretávajú. Kľúčové sú pritom tri hlavné oblasti.

Bratislava 18. marca (OTS) - Jedlo, priestory a hudba. Takto sa dajú zhrnúť najdôležitejšie princípy úspešného eventu. Najťažší oriešok je predovšetkým hudobná zložka. Jej úlohou je totiž pokryť nielen časť kultúrneho programu, ale aj hudobné pozadie a vytvorenie celkovej dynamiky podujatia.

Čo jednotlivec nezvládne, doladí kapela na svadbu či event
Oproti individuálnym umelcom či dídžejom má viacčlenná živá kapela niekoľko výhod. Jednak je to samotné originálne prevedenie v podobe spevu a hudobnej tvorby a neprenosný, jedinečný zážitok v priamom prenose. Hudobné kombinácie a rôznorodé interpretačné štýly môžu prispieť k zábave a interakcii s publikom. Tým sa vytvára príjemná atmosféra a zapája sa viac ľudí.

Skúsenosti s tým majú hudobníci z kapely What else?!, ktorá má za sebou v tomto zložení viac než 100 svadobných podujatí. „Ľudia sa bavia na klasických skladbách, ktoré poznajú a vedia si s nami zaspievať. Neraz sa stalo, že ženích hral s kapelou niektorú skladbu na bicích alebo gitare alebo spieval. To vždy povzbudí atmosféru a hostí ešte viac sa zabaviť a odviazať,“ hovorí vedúci zakladateľ skupiny Ľubo Šimkovič.

Prečo je výhodou multižánrová eventová kapela?
Pri bohatom výbere žánrov sa môže zabaviť skutočne každý. Na podujatí máte nielen rôzne vekové skupiny, ale aj rozmanitý hudobný vkus. Multižánrová kapela dokáže zahrnúť rôzne žánre a štýly hudby do svojho vystúpenia, čo umožňuje oslovovať rôznorodé publikum s rôznymi hudobnými preferenciami. Navyše rôznorodosť hudobného repertoáru umožňuje multižánrovej kapele oslovovať rôzne vekové skupiny, čo je dôležité pre eventy, kde sa stretávajú ľudia rôznych generácií.



Takáto svadobná kapela je schopná prispôsobiť svoj repertoár a štýl hrania podľa atmosféry a požiadaviek eventu. Môže hrávať pozadie na formálnych príležitostiach alebo podnecujúcu hudbu na tanečných párty. Kapela What else?! sa môže pochváliť bohatým repertoárom piesní z rôznych žánrov. „Hrali sme aj tematické svadby, ktoré mali presne stanovený scenár v konkrétnej téme ako disco, 60roky alebo country. Hrali sme aj vyslovene metalovú svadbu, ktorá bola celá v čiernom a na zámku,“ popisuje frontman kapely Ľubo Šimkovič to, ako sa dokážu prispôsobiť požiadavkam.

Vďaka kombinácii rôznych žánrov a hudobných štýlov môže multižánrová kapela poskytnúť unikátny hudobný zážitok, ktorý sa odlišuje od bežných jednožánrových kapiel.

Multižánrové kapely často majú skúsenosti s vystupovaním na rôznych typoch eventov, čo im umožňuje poskytnúť profesionálny a kvalitný výkon. Kapely môžu byť flexibilné aj vo svojom obsadení - od malých zoskupení po veľké kapely s viacerými hudobníkmi a spevákmi. Základ multižánrovej kapely je vždy pevný a k nemu sa môžu pridávať ďalší členovia podľa zadania klienta.

V prípade What else?! je to líder kapely Ľubo Šimkovič s basgitarou a spevom, a speváčka Karolína Mikulčíková, ktorá spievala v kapele Zdenky Prednej. Je tak možné vystúpenie kapely prispôsobiť veľkosti a rozpočtu eventu. Termín si u tejto kapely môžete rezervovať na www.whatelse.sk.