Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Dom v Austrálii zdobí najviac vianočných svetiel na svete

Richardsovci vytvorili rekord v počte vianočných svetiel umiestnených na obytnom dome - je na ňom presne 502.165 blikajúcich žiaroviek. Foto: TASR/AP Photo

Richardsovci vytvorili rekord v počte vianočných svetiel umiestnených na obytnom dome - je na ňom presne 502.165 blikajúcich žiaroviek.

Canberra 25. novembra (TASR) - Rodina Richardsovcov z austrálskeho hlavného mesta Canberra sa dostala do Guinnessovej knihy rekordov. Na svojom predmestskom dome totiž rozsvietila viac ako pol milióna vianočných svetiel, informovala dnes agentúra AP.

Zástupca knihy rekordov Chris Sheedy potvrdil, že Richardsovci vytvorili rekord v počte vianočných svetiel umiestnených na obytnom dome - je na ňom presne 502.165 blikajúcich žiaroviek.

Richardsovci sa v slávnej knihe rekordov spomínajú už v roku 2001, keď svoj príbytok ozdobili 331.038 pestrofarebnými žiarovkami. Vlani ich však tromfla rodina z Lagrangevillu v štáte New York, ktorá na svoj dom umiestnila 346.283 žiaroviek.

Rodina svoj dom na predmestí Forrest sprístupní od budúceho víkendu pre verejnosť, aby od získala peniaze pre charitu.

Či budú môcť Richardsovci ďalej vylepšovať svoj rekord je otázne, pretože pridanie ďalších žiaroviek by si vyžadovalo dodatočný generátor. Tento rok im vyšla v ústrety elektrárenská spoločnosť, ktorá uhradila odhadovaných 2500 austrálskych dolárov za spotrebovaný prúd na najbližší mesiac.