Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Británia predstavila bezpečnostné opatrenia pre svadbu princa Harryho

Na archívnej snímke britský princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markleová. Foto: TASR/AP

Miestni obyvatelia, podnikatelia a návštevníci Windsoru uvidia počas svadby ozbrojených aj neozbrojených policajtov, služobných psov, jazdeckú políciu a policajné vrtuľníky.

Londýn 30. marca (TASR) - Súčasťou bezpečnostných opatrení na májovej kráľovskej svadbe v Británii budú zátarasy brániace útokom vozidiel, ozbrojené policajné hliadky a tiež kontroly cestujúcich prichádzajúcich do Windsoru. S odvolaním sa na tamojšiu políciu o tom vo štvrtok informovala britská televízna stanica Sky News.

Táto operácia bude "jednou z najväčších v histórii polície v údolí Temže," uviedli príslušné policajné zložky po zverejnení detailných bezpečnostných plánov týkajúcich sa svadby britského princa Harryho a Meghan Markleovej.

Okrem iného bude k dispozícii rozsiahly systém automatického rozpoznávania poznávacích značiek vozidiel a bezpečnostných kamier. Na windsorskej železničnej stanici budú prebiehať prehliadky na spôsob letiskových kontrol.

Miestni obyvatelia, podnikatelia a návštevníci Windsoru uvidia počas svadby ozbrojených aj neozbrojených policajtov, služobných psov, jazdeckú políciu a policajné vrtuľníky.

Princ Harry a americká herečka Meghan Markleová budú mať svadobný obrad 19. mája v Kaplnke sv. Juraja, chráme z 15. storočia na Windsorskom zámku.

Polícia varovala, že v deň svadby bude vykonávať kontroly osôb. Dopravní policajti zase budú hliadkovať na železničných staniciach a vo vlakoch.

Do operácie sa zapoja aj príslušníci londýnskej Metropolitnej polície.

Očakáva sa, že do Windsoru kvôli svadbe a oslavám zavíta viac ako 100.000 ľudí z rôznych oblastí Británie i z celého sveta.