Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Takto bude prebiehať krst princa Louisa

Princ Louis. Foto: TASR/AP

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea požiadali o kmotrovstvo pre svojho syna Nicholasa van Cutsema, Guya Pellyho, Harryho Aubreyho-Fletchera, lady Lauru Meadeovú, Roberta Cartera a Lucy Middletonovú.

Londýn 9. júla (TASR) - Princ Louis, najmladší potomok britského princa Williama a vojvodkyne Catherine, bude mať pri svojom pondelkovom krste v kráľovskej kaplnke Paláca sv. Jakuba v Londýne šesť krstných rodičov. Informovala o tom spravodajská stanica Sky News s odvolaním sa na Kensingtonský palác.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea požiadali o kmotrovstvo pre svojho syna Nicholasa van Cutsema, Guya Pellyho, Harryho Aubreyho-Fletchera, lady Lauru Meadeovú, Roberta Cartera a Lucy Middletonovú.

Všetci sú priateľmi alebo príbuznými kráľovského páru.

Princ Louis bude zavinutý v replike kráľovskej krstovej róby z bielej čipky a saténu krémovej farby, ktorú použili po prvý raz v roku 1841. V súčasnosti ju vyrába krajčírka britskej kráľovnej Alžbety II. Angela Kellyová. Pri krste bude použitá voda z rieky Jordán a strieborná krstiteľnica, ktorú dala v roku 1840 vyrobiť kráľovná Viktória.

Louisa pokrstí počas súkromného obradu cantenburský arcibiskup Justin Welby.

Po ceremónii ponúknu Louisovi rodičia na súkromnom posedení hosťom krstový koláč, ktorý je jedným z ôsmich poschodí ich sedemročnej svadobnej torty, vysvetľuje Sky News. Na krste bude prítomná aj najbližšia rodina páru vrátane princa Charlesa, princa Harryho, Meghan - vojvodkyne zo Sussexu, ako aj Middletonovcov.

Kráľovná a princ Philip však budú vzhľadom na náročný uplynulý týždeň a prípravy na návštevu amerického prezidenta Donalda Trumpa chýbať. Kensingtonský palác vylúčil, že kráľovnina absencia súvisí s jej zdravím.

Princ Louis sa narodil 23. apríla a je piatym v nástupníckej línii na trón. Tretie dieťa Williama (36) a Catherine (36) je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. Jeho súrodencami sú princ George (4) a princezná Charlotte (3).