Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Chladnejšie počasie láka na čaj. Vyberte si kvalitný

Foto: Lipton

Čaj predstavuje najrozšírenejší nápoj hneď po vode. Každý rok vypijú ľudia na celom svete okolo 1000 miliárd litrov nealkoholických nápojov, pričom až 40% z tohto množstva predstavuje práve čaj.

Bratislava 12. novembra (OTS) - V našich končinách je vo svojej teplej podobe obľúbený najmä v zimných mesiacoch. Najlepšie je, ak presne vieme, čo pijeme. Podľa toho by sme aj mali voliť konkrétnu značku.

Prečo je čaj dobrým nealkoholickým nápojom?
Čaj nemá takmer žiadne kalórie. Je zdrojom mnohých dôležitých látok, vitamínov či minerálov, dokonca aj stopových prvkov. Čierne a zelené čaje sú skvelou náhradou kávy, obsahujú menej kofeínu, a tak je možné vypiť ich vo väčšom množstve ako kávu. Pre deti sú vhodné najmä ovocné príchute čajov, ktoré majú prirodzene sladšiu chuť, ale neobsahujú podporné látky na rozdiel od spomínaných zelených či čiernych čajov.

Vyberte si čaj s tradíciou
Ak patríte medzi tých, ktorí pravidelne čaje pijú, určite viete, že nie je čaj ako čaj. Toto tvrdenie sa však nevzťahuje iba na jeho chuť, ale aj na jeho filozofiu. Odborné znalosti a skúsenosti značky Lipton sú napríklad jedinečné tým, že spoločnosť čaje nakupuje na otvorenom trhu, ale navyše má vlastné plantáže, na ktorých čaje pestuje. Plantáže vlastní od roku 1890, kedy prvé čajové pozemky na Cejlóne kúpil sir Tomas Lipton.

Značka používa iba vrchné lístky čajovníkov, ktoré sú najmladšie, najkrehšie a najviac aromatické a umožňujú tak vznik čajov tej najvyššej možnej kvality. Aktuálne spoločnosť vlastní čajové plantáže v Keni a Tanzánii, na ktorých neustále robia nové a nové výskumy, cieľom ktorých je zlepšenie postupu pri pestovaní a zbieraní čajových lístkov.


Stavte na bohatú históriu
Nič nie je dokonalé od začiatku. Preto je pri výbere čohokoľvek vhodné staviť na to, čo má nejakú históriu, čo si prešlo cestou vývoja, a tak má tendenciu dosahovať naozaj vysokú kvalitu. Medzi čajmi je to práve Lipton, ktorý má vďaka Thomasovi Liptonovi svoju bohatú históriu. V roku 1890 vyplával na Cejlón v snahe nájsť ten najlepší čaj na svete. Podarilo sa mu to a čaje značky Lipton zaznamenali vo Veľkej Británii okamžitý a obrovský úspech. Bol to práve sir Lipton, ktorý dokonca získal privilégium dodávať čaj kráľovne Viktórii a mnohým ďalším európskym kráľom. Dnes je čaj Lipton zastúpený vo viac ako 150 krajinách sveta.

Stavte na kvalitu
O kvalite však nehovorí iba tradícia a história, ale aj aktuálne napredovanie. Aj v tomto je značka Lipton exkluzívna. Ako prvá prišla s pyramídovými tvarmi vrecúšok, ktoré umožňujú dokonalejšie rozvinutie čajových lístkov. Vďaka tomu sa čaj dokáže kvalitnejšie vylúhovať a každá jeho šálka poskytuje plnú chuť a dokonalú arómu. Tiež čaje miešané s ovocím poskytnú v pyramídových vrecúškach miesto pre väčšie kúsky ovocia, a tak ponúkajú intenzívnejšiu chuť.