Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Čakáte bábätko? Pozrite sa, na aké výdavky sa treba pripraviť

Foto: Cashback World

Príchod dieťaťa do rodiny si vyžaduje dôkladnú prípravu. A to nielen v súvislosti so starostlivosťou o novorodenca.

Bratislava 20. februára (OTS) - Čerství rodičia si musia odložiť tiež dostatok finančných prostriedkov. Podľa prieskumu cien u predajcov nákupného spoločenstva Cashback World si treba na počiatočné výdavky na vybavenie pre dieťa odložiť takmer 2000 eur.

Z prieskumu vyplynulo, že rodičia môžu rátať so sumou okolo 2 100 eur ročne na priebežné výdavky, akými sú príkrmy, plienky, detská kozmetika, hygienické potreby a oblečenie, čo predstavuje mesačný výdaj okolo 173 eur,“ vysvetľuje Ľuboš Kravárik, generálny riaditeľ myWorld, prevádzkovateľ nákupného spoločenstva Cashback World.
Foto: Cashback World

Najväčšiu položkou pred narodením dieťaťa už tradične predstavuje kočík, ku ktorému je nevyhnutné dokúpiť autosedačku. Pri tejto kúpe je možné ušetriť zakúpením súpravy, tzv. trojkombinácie. S prepravou a nosením dieťaťa súvisia aj ďalšie dve položky, medzi ktorými sa môžu rodičia rozhodnúť podľa osobných preferencií, a teda či zvolia radšej šatku alebo nosič. Rodičia, ktorí s dieťaťom plánujú cestovať viac, môžu uvažovať aj nad ďalšími pomôckami a okrem klasickej postieľky pre bábätko na doma, zakúpiť aj postieľku cestovnú a prípadne si dokúpiť ohrievač fliaš.

Okrem jednorazového nákupu potrieb na kŕmenie, spanie, prebaľovanie a kúpanie, treba rátať s priebežným nákupom spotrebného tovaru, oblečenia, prípadne liekov.
Materská dovolenka a výpadok plného príjmu jedného z rodičov sú v spojení s uvedenými nákladmi jedným z finančne najnáročnejších období v živote rodiny. Výdavky spojené so zháňaním výbavy pre bábätko sa dajú znížiť nakupovaním tovarov v akciách v kombinácii s využívaním cashback karty. Vernostná cashback karta umožňuje získať peniaze späť z nákupov v partnerských predajniach a e-shopoch a to aj pri kúpe zlacneného tovaru.