Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Vojvodkyňa Camilla sa zúčastnila nakrúcania televízneho krimiseriálu

Camilla, vovodkyňa z Cornwallu (uprostred), so svetrom od herečky Sofie Grabolovej (druhá zľava), druhá vpravo dánska korunná princezná Mary, vpravo scénarista Soren Sveistrup a vľavo producentka Piv Bernthová. Foto: TASR/AP

Seriál Forbrydelsen (Zločin) získal britskú filmovú cenu BAFTA a bol nominovaný na rovnako uznávané televízne ocenenie Emmy.

Kodaň 27. marca (TASR) - Manželka následníka britského trónu princa Charlesa dnes, na záver týždňovej cesty po Škandinávii, navštívila scénu nakrúcania dánskeho kriminálneho televízneho seriálu.

Kým princ Charles a dánsky korunný princ Frederik boli na prehliadke obytnej zástavby na predmestí metropoly Kodaň, Camilla a dánska korunná princezná Mary si prezreli "pľac" seriálu Forbrydelsen (Zločin). Ten získal britskú filmovú cenu BAFTA a bol nominovaný na rovnako uznávané televízne ocenenie Emmy. Každá séria sleduje policajné vyšetrovanie jedného konkrétneho prípadu, deň za dňom, a jedna hodinová epizóda pokrýva 24 hodín policajného vyšetrovania. Zatiaľ sú nakrútené dve série, tretia sa vyrába.

Seriál má značný počet fanúšikov aj v Británii - vrátane Camilly, vojvodkyne z Cornwallu.

Po prehliadke sa Charlesova manželka stretla s niekoľkými hercami, vrátane Sofie Grabölovej, ktorá hrá policajnú inšpektorku Sarah Lundovú. Camilla dostala na pamiatku taký istý sveter, aký nosí v seriáli Grabölovej postava.

Dánsko je treťou a poslednou etapou týždňovej cesty po Škandinávii, ktorú Charles a Camilla uskutočňujú pri príležitosti 60. výročia nástupu Alžbety II. na britský trón. Obaja už navštívili Nórsko a Švédsko.