Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Čechomor vyráža na slovenské turné po piatich rokoch

Na snímke koncert českej skupiny Čechomor 28. augusta 2015. Foto: TASR/Milan Podmaník

Počas turné navštívia sedem miest.

Bratislava 8. februára (TASR) - Skupina Čechomor po dlhých piatich rokoch odohrá veľké turné po celom Slovensku. Koncertnú šnúru nazvali Hoja, hoja apríl tour podľa úvodnej pesničky najnovšieho albumu, na ktorý sa fanúšikovia môžu tešiť v apríli. Počas turné navštívia sedem miest naprieč celou krajinou. TASR o tom informovala PR manažérka Lenka Filipová.

"Na Slovensku sme samostatné turné nemali neuveriteľných päť rokov, čo je teda poriadne dlho. Naši fanúšikovia nám veľmi chýbali, takže sa na koncerty veľmi tešíme. Rozhodli sme sa urobiť sedem zastávok, aby sme sa krásami Slovenska mohli náležite pokochať," hovorí spevák a gitarista František Černý.

Kapela si pre fanúšikov pripravila prierez svojou kariérou, ale tiež predstaví pesničky z albumu Radosti života, ktorý vydala ešte počas pandémie v novembri 2020.

"Bolo nám ľúto, že sme na Slovensku ešte nemali možnosť ucelene predstaviť Radosti života. Album sme robili, ako už napovedá názov, pre radosť a tá je vždy potrebná. Zahráme ale aj staršie obľúbené pesničky. Na playliste už teraz usilovne pracujeme, aby bol nadupaný. O niektorých pesničkách dokonca necháme rozhodnúť našich fanúšikov na sociálnych sieťach, pretože chceme, aby nechýbala žiadna obľúbená," dodal huslista Karel Holas.

Hoja, hoja apríl tour začína skupina Čechomor 8. apríla v Žiline, ďalšími zastávkami budú 9. apríla Prievidza, 10. apríla Bratislava, 11. apríla Ružomberok, 12. apríla Banská Bystrica, 13. apríla Prešov a 14. apríla Košice.



Pijácká klip: