Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Češka v Chorvátsku po hádke s priateľmi skočila do mora a odplávala

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Češka po trojkilometrovej plavbe z chorvátskeho mesta Biograd na Moru až na ostrov Pašman nebola ani zranená, ani podchladená, a nebolo preto treba volať zdravotníkov.

Praha 5. júla (TASR) - Svojráznym spôsobom sa rozhodla 38-ročná Češka zakončiť dovolenkovú hádku s priateľmi, píše spravodajský server iDNES.cz.

Uprostred noci skočila do mora a odplávala z kempu v chorvátskom meste Biograd na Moru až na ostrov Pašman - teda necelé tri kilometre. Po ceste sa jej nič nestalo a v cieli poprosila, aby ju niekto dopravil naspäť.

Internetový server denníka Mladá fronta DNES sa odvoláva na portál Dalmacija News, podľa ktorého žene namerali 0,4 promile alkoholu.

Hliadku privolali obyvatelia mesta Tkon na ostrove Pašman, kde Češka uprostred noci z ničoho nič vyliezla z vody.

"V noci okolo 02.25 h polícia dostala oznámenie, že z pevniny priplávala žena," povedal predstaviteľ zadarskej polície.

Žena vyhlásila, že sa v Biograde pohádala s priateľmi a hádku vyriešila tým, že skočila do vody a preplávala asi tri kilometre široký prieliv medzi pevninou a ostrovom.

Češka nebola ani zranená, ani podchladená, a nebolo preto treba volať zdravotníkov, spresňuje iDNES.cz. Povedala len, že je unavená a poprosila, aby ju niekto odviezol späť do tábora. Policajti ju preto hneď naložili na loď a vydali sa na pevninu.

Žena mala veľké šťastie, že doplávala v poriadku - trasa je totiž hojne využívaná lodnou dopravou, predovšetkým v turistickej sezóne.