Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Český europoslanec poslal do Čile pero, malo by nahradiť to ´Klausovo´

Na kombosnímke zo 4. apríla 2011 český prezident Václav Klaus (vľavo) si obzerá pero a potom ho s kamennou tvárou vkladá do vrecka počas príhovoru čílskeho prezidenta Sebastiana Piňeru. Foto: TASR/AP

Pero za 12.000 Kč, ktoré by malo túto "stratu" nahradiť, čilský politik medzičasom odovzdal prezidentskej kancelárii v Santiagu.

Praha 1. júna (TASR) - Pero v puzdre s podpisom prezidenta ČR Václava Klausa, ktoré však nepochádza priamo od neho, ale od výrobcu protokolárnych pier pre prezidentskú kanceláriu, zaslal do Čile europoslanec vládnucej Občianskej demokratickej strany (ODS) Edvard Kožušník. Informovali o tom české elektronické médiá.

Podľa vlastných slov požiadal niekdajšieho predsedu čilského Senátu Jorgeho Pizarra, aby pero odovzdal prezidentovi latinskoamerickej krajiny Sebastiánovi Piňerovi.

Lapsus, ktorý zaznamenali televízne kamery počas spoločnej tlačovej konferencie hláv oboch krajín na vlaňajšej oficiálnej návšteve prvého muža ČR v Čile, je dobre známy nielen divákom verejnoprávnej Českej televízie, ale aj návštevníkom rôznych internetových portálov, vrátane youtube.com.

Václav Klaus si vtedy nenápadne strčil protokolárne pero čilskej prezidentskej kancelárie ozdobené pomerne vzácnymi polodrahokamami do vrecka.



Pero za 12.000 Kč, ktoré by malo túto "stratu" nahradiť, čilský politik medzičasom odovzdal prezidentskej kancelárii v Santiagu.