Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Deň 10 na ZOH: Padli len tri medailové rozhodnutia

Domáca obhajkyňa Lee Sang Hwa plače po nedeľňajších pretekoch žien na 500 m na zimných olympijských hrách v Pjongčangu 18. februára 2018. Foto: TASR/AP

Vyslaní redaktori TASR Andrej Bezák a Peter Horváth hodnotia 10. deň na ZOH v Pjongčangu.

Pjongčang 19. februára (TASR) - Konečne aj hokej sa dostal do upútavky Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018), zatiaľ len ženský. V pondelok sa hralo už semifinále turnaja.

DEŇ 10 od otvorenia ZOH v Pjongčangu bol zo slovenského pohľadu takmer nudný, o to viac, že snoubordistka Kladia Medlová nezvládla ani jeden kvalifikačný skok na Big Air. Padli tak šance na výraznejší výsledok výpravy, pričom v tejto disciplíne sa potichu hovorilo aj atakovaní pódiovej priečky. Ešteže do "finále" prenikli krasokorčuliari Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley, pravda slovenský tanečný pár má vo voľnom programe minimálne šance prehovoriť do poradia v prvej desiatke.

V nedeľu boli na programe súťaže v 8 športových odvetviach a len na troch z nich sa rozdávali medaily.

Tri príbehy OIS:

BULY: Je semifinálový deň v ženskom hokeji. USA hrá proti Fínsku a Kanada proti Olympijským športovcom z Ruska.

ODRAZY: Nemecko, Poľsko a Nórsko slávili zlaté medaily v skokoch na lyžiach. Bude jedna z týchto krajín najvyššie aj v mužských družstvách?

ODBRZDENIE: Záverečné dve jazdy dvojbobov sľubujú rýchlu a brutálnu akciu. Nemecký dvojbob pilota Francesca Friedricha získal štyri tituly majstrov sveta a pokúša sa o prvú olympijskú medailu.

Vyslaní redaktori TASR Andrej Bezák a Peter Horváth