Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Lupič v Nemecku ukradol drahokamy z auta, ktoré zastalo na križovatke

Foto: TASR/AP

Podľa názoru polície bol páchateľ z blízkeho okolia okradnutého muža, pretože o cennej koristi očividne vedel.

Mönchengladbach 23. mája (TASR) - Neznámy páchateľ ukradol drahé kamene za 2,2 milióna eur z prenajatého auta švajčiarskeho klenotníka, ktorý zastal na červenú v nemeckom Mönchengladbachu. O prípade dnes informovala tlačová agentúra DPA.

Polícia uviedla, že v stredu večer muž v koženom kabáte a motorkárskej helme rozbil okno na aute, nastriekal dnu dráždivý plyn, schmatol tašku s drahokamami a ušiel.

Podľa názoru polície bol páchateľ z blízkeho okolia okradnutého muža, pretože o cennej koristi očividne vedel. Klenotník zo Ženevy bol na služobnej ceste, okrem iného aj v Düsseldorfe, a chcel navštíviť rodinu v Mönchengladbachu.

Obchodník si prenajal nenápadné, malé čierne auto. Pri semafore zastal na červenú, vtedy páchateľ zaútočil a rozbil okno pri sedadle spolujazdca.

Lupič ukradol tašku, cestovný kufrík z tmavej kože s kolieskami, v ktorej mal Ženevčan aj mobilný telefón. Preto mu chvíľu trvalo, kým s pomocou okoloidúcich privolal pomoc. Napadnutého muža preventívne previezli do nemocnice, plyn mu poranil oči. Neskôr ho však prepustili.