Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Exbeatle Ringo Starr oslávil 72. narodeniny v Nashville

Ringo Starr Foto: TASR

Stovky fanúšikov boli tento rok s Ringom v nashvillskom Hard Rock Café, skandovali mier a láska a mávali rukami so zdvihnutým ukazovákom a prostredníkom.

Nashville 8. júla (TASR) - Ringo Starr oslávil v sobotu svoje 72. narodeniny v americkom Nashville. Vyzval ľudí na celom svete, aby presne na obed o dvanástej vo svojich časových pásmach urobili tak ako on "víťazné véčko" na znak mieru a lásky.

Táto myšlienka sa zrodila v roku 2008, keď sa exbeatla novinár pýtal, čo by chcel na narodeniny. Odvtedy usporadúva podobné podujatia každý rok v mestách ako New York, Chicago alebo Hamburg.

Stovky fanúšikov boli tento rok s Ringom v nashvillskom Hard Rock Café, skandovali "mier a láska" a mávali rukami so zdvihnutým ukazovákom a prostredníkom. Zaspievali mu "happy birthday" a refrén mierovej hymny Johna Lennona Give Peace A Chance.

Jedna obdivovateľka držala papier s dátumom, kedy stretla Ringa poslednýkrát osobne. Slávny bubeník na ňu ukázal a poznamenal: "Objal som ju v roku 1964 a stále sa z toho nevie spamätať".