Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Festival Cestou necestou prinesie dobrodružstvá do 16 miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Festival bude po prvý raz hosťovať aj zahraničných cestovateľov z Fínska, Uzbekistanu a Maďarska.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Jesenná časť cestovateľského festivalu Cestou necestou, ktorá sa začne v pondelok v Nitre, sľubuje nádielku plnú výziev, adrenalínu, otlakov a zápachu nekvalitného benzínu v 16 mestách na Slovensku.

"Festivalová výprava sa počas dvoch mesiacov preženie cez všetky kúty Slovenska," informoval zakladateľ festivalu Michal Knitl. V rámci plánov prezradil, že sa prostredníctvom prezentácií vyberú napríklad na netradičné svadobné cesty cez Aljašku či Malajziu. "Transsibírskou magistrálou spoznáme autentické Rusko, ale navštívime aj strechu Európy – Elbrus. Dozvieme sa, prečo navštíviť Barmu v dažďovej sezóne, alebo aký je život na sladkej Jáve. Autonomádov poteší expedícia Čile, ale taktiež partia Košičanov, ktorí si trúfli zdolať na starom mercedese Pamir Highway a ešte sa vrátiť naspäť," uviedol.

Vyvrcholením festivalu bude trojdňová séria 37 prezentácií z celého sveta, ktorá sa uskutoční od 9. do 11. novembra v bratislavskom Dome kultúry Ružinov.

Festival bude po prvý raz hosťovať aj zahraničných cestovateľov z Fínska, Uzbekistanu a Maďarska. Na prítomných čaká premietanie v 3D a koncert Mr. Stickmena, akrojoga alebo bike workshop.