Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Filipínsky krokodíl je najväčším krokodílom v zajatí

Lolong, krokodíl s tým to menom je najväčší krokodíl žijúci v zajatí. Foto: TASR/Martin Baumann

Hovorkyňa Guinnessovej knihy rekordov Anne-Lise Rouseová uviedla, že slanovodný krokodíl, ktorého pomenovali Lolong, je 6,17 metra dlhý a váži vyše tony.

Manila 1. júla (TASR) - Guinessova Kniha svetových rekordov vyhlásila obrovského krokodíla, obviňovaného zo smrteľných útokov na juhu Filipín, za najväčšieho krokodíla žijúceho vo svete v zajatí. Do dovtedy málo známeho mesta, kde ho vlani zajali, priviedol turistov a zisky z cestovného ruchu.

Hovorkyňa Guinnessovej knihy rekordov Anne-Lise Rouseová uviedla, že slanovodný krokodíl, ktorého pomenovali Lolong, je 6,17 metra dlhý a váži vyše tony. Do zajatia sa dostal vlani v novembri v meste Bunawan v provincii Agusan del Sur.



Starosta mesta Bunawan Edwin Cox Elorde povedal dnes agentúre Associated Press, že sa o uznaní výnimočnosti krokodíla Guinessovou knihou rekordov dozvedel koncom júna. Táto správa vyústila v oslavy v meste s 37.000 obyvateľmi, vyvolala však aj obavy, že v jeho blízkosti sa môžu vyskytovať aj ďalšie exempláre tohto najväčšieho plaza sveta.