Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Film Zrodila sa hviezda patrí medzi favoritov cien Zlatý glóbus

Zrodila sa hviezda Foto: Continental Film

O cenách Zlatý glóbus sa hovorí ako o predzvestiach neskorších ocenení americkej Akadémie filmových umení a vied, Oscarov.

Bratislava 8. decembra (OTS) - Glóbusy udeľuje Hollywoodska asociácia zahraničných novinárov a ich aktuálny ročník má poradové číslo 76. Ceny najlepším filmom, seriálom, minisériám a tvorivým výkonom v Hollywoode udelia 6. januára 2019.

Medzi najhorúcejších kandidátov patrí snímka Zrodila sa hviezda (A Star Is Born). Tá si podmanila aj slovenské kiná, v ktorých ju videlo už viac ako 227 000 divákov a aj po dvoch mesiacoch od uvedenia sa drží v prvej pätici aktuálne najnavštevovanejších titulov. Hollywoodski zahraniční novinári snímku nominovali na ocenenie v piatich kategóriách.

Sošku si môže v januári odniesť Lady Gaga, nominovaná v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v dramatickom filme. Bradley Cooper sa bude o ňu uchádzať v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v dramatickom filme, ale aj v kategórii Najlepšia réžia. Film je zaradený medzi nominovanú päticu v kategórii Najlepší film – dráma. O cenu sa bude uchádzať aj obľúbená pieseň Shallow, ktorú naspievali Lady Gaga s Cooperom a zložilo tvorivé zoskupenie v zložení: Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando a Andrew Wyatt. Môže sa stať Najlepšou pôvodnou filmovou piesňou.

Snímku Zrodila sa hviezda nájdu diváci a diváčky ešte stále v ponuke slovenských kín vďaka distribučnej spoločnosti Continental film.