Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Chicken McNuggets a Happy Meal osireli, zomrel ich vynálezca F. Turner

Fred Turner Foto: TASR/AP

Fred Turner začal pracovať v McDonald's v roku 1956 ako obsluha grilu a v roku 2004 z firmy odchádzal do dôchodku z funkcie generálneho riaditeľa celej siete reštaurácií McDonald's.

Washington 10. januára (TASR) - Vo veku 80 rokov zomrel v pondelok v nemocnici v americkom štáte Illinois na komplikovaný zápal pľúc bývalý generálny riaditeľ americkej siete reštaurácií rýchleho občerstvenia McDonald's Fred Turner, vďaka ktorému sú v ponuke aj Chicken McNuggets, Happy Meal pre deti či Egg McMuffins. Informoval o tom denník Wall Street Journal.

Turner začal pracovať v McDonald's v roku 1956 ako obsluha grilu a v roku 2004 z firmy odchádzal do dôchodku z funkcie generálneho riaditeľa celej siete reštaurácií McDonald's. Pod jeho vedením trojnásobne stúpol počet reštaurácií McDonald's vo svete na súčasných viac ako 11.000.

Veľkú pozornosť venoval aj štandardizácii produkcie v reštauráciách McDonald's v rôznych častiach sveta. V roku 1961 založil aj McDonald's Hamburger University, ktorej cieľom je príprava manažérov i radových zamestnancov.

"Ray Kroc ho (McDonald's) založil, a Fred Turner z neho urobil to, čím je teraz," citoval denník New York Times slová Dicka Starmanna, ktorý s Turnerom spolupracoval 30 rokov.