Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Indonézska polícia odmietla povoliť koncert Lady Gaga

Foto: TASR/AP

Niektoré protestovali proti provokatívnemu oblečeniu Lady Gaga s tým, že jej šou by kazila mládež a nie je v súlade s indonézskou kultúrou.

Jakarta 15. mája (TASR) - Americká popová hviezda Lady Gaga bude zrejme musieť zrušiť vypredaný koncert v Indonézii po tom, ako proti jej vystúpeniu protestovali islamskí stúpenci tvrdej línie i konzervatívni poslanci.

Indonézska polícia dnes oznámila, že po zvážení námietok rôznych moslimských skupín odmietla vydať povolenie na koncert plánovaný na 3. júna.

Organizátori koncertu, ktorý mal byť najväčším v rámci turné Lady Gaga v Ázii, už predali 52.000 vstupeniek. K oznámeniu polície sa zatiaľ nevyjadrili.

Moslimovia v Indonézii sú prevažne umiernení. V najľudnatejšej moslimskej krajine sveta sa však čoraz viac hlásia k slovu konzervatívne skupiny.

Niektoré protestovali proti provokatívnemu oblečeniu Lady Gaga s tým, že jej šou by kazila mládež a nie je v súlade s indonézskou kultúrou. Podľa skupiny Front obrancov islamu, známej niekedy násilnými akciami proti podujatiam, ktoré považuje za nemorálne, Lady Gaga dokonca propaguje uctievanie satana a homosexualitu.

Na koncerty Lady Gaga v Južnej Kórei, kde začala svoje turné, mali po námietkach miestnych konzervatívcov vstup len jej fanúšikovia od 18 rokov.