Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Nová kniha o Jamesovi Bondovi príde na trh v septembri

Daniel Craig ako James Bond v bondovke s názvom Skyfall. Foto: TASR/AP

Ian Fleming - tvorca príbehov o Bondovi - napísal prvú knihu o agentovi 007 v roku 1953.

Londýn 19. februára (TASR) - Nová kniha o hrdinskom britskom špiónovi Jamesovi Bondovi - ktorú napísal spisovateľ William Boyd - sa k čitateľom v Británii dostane v septembri, informovala v noci nadnes tlačová agentúra Reuters.

Ian Fleming - tvorca príbehov o Bondovi - napísal prvú knihu o agentovi 007 v roku 1953. Pred 60 rokmi vznikol román "Casino Royale", celkovo Fleming napísal 13 príbehov o Jamesovi Bondovi. Názov a zápletka novej knihy zostávajú tajomstvom.

Spoločnosť spravujúca pozostalosť Iana Fleminga však naznačila štýl knihy, aby prilákala fanúšikov, nadšených filmom Skyfall, v ktorom agenta 007 stvárnil Daniel Craig. Dielo má byť návratom ku klasickej ére a 45-ročný agent bude pôsobiť v roku 1969.

Filmové príbehy o Bondovi sú stále magnetom kín a Skyfall sa stal prvou "bondovkou", ktorá zarobila viac ako miliardu dolárov - od vlaňajšieho uvedenia do kín. Možnosť napísať literárnu podobu pokračovania príbehov dostali viacerí autori - medzi inými aj Jeffery Deaver a Sebastian Faulks.