Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Turkménsky líder oslavoval narodeniny s Jennifer Lopezovou

Jennifer Lopezová Foto: TASR/AP Photo

Na konci koncertu Lopezová zaspievala Happy Birthday, Mister President!

Ašchabad 30. júna (TASR) - Americká popová hviezda Jennifer Lopezová vystupovala v sobotu na oslavách 56. narodenín turkménskeho prezidenta Gurbanguliho Berdymuhamedova. Ako dnes napísala agentúra RIA Novosti, okázalé slávnosti životného jubilea najvyššieho predstaviteľa Turkménska sa konali v kaspickom letovisku Turkmenbaši.

Na konci koncertu približne desiatich popových hviezd z celého sveta Lopezová zaspievala "Happy Birthday, Mister President!". Jej návštevu strednej Ázie organizovala čínska štátna energetická spoločnosť China National Petroleum Corporation (CNPC), prevádzkujúca dodávky zemného plynu z Turkménska do Číny.

Medzi ďalšími spevákmi na oslavách bola napríklad extravagantná ruská popová hviezda Filipp Kirkorov, ktorý Berdymuhamedovovi k narodeninám zablahoželal po turkménsky.

Na čele Turkménska - bývalej sovietskej republiky bohatej na prírodné zdroje a považovanej ľudskoprávnou organizáciou Human Rights Watch za jeden z najrepresívnejších režimov na svete - stojí Berdymuhamedov, pôvodným povolaním zubár, od roku 2006.