Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Kam ísť lyžovať na Slovensku a netlačiť sa s masou ľudí?

Foto: Shutterstock

Zimná sezóna ponúka Slovákom desiatky možností vziať lyže a ísť sa odreagovať do niektorého z lyžiarskych stredísk.

Bratislava 28. novembra (OTS) - Naša krajina môže byť skutočne vďačná za to, že je tu toľko možností na lyžovanie a zimné športy. Jediným malým negatívom je to, že veľké lyžiarske strediská nachádzajúce sa napríklad v Tatrách sú v zime preplnené a veľa stredísk sa zmenilo na „masovku“ ktorá nemusí byť každému po chuti. Našťastie aj u nás sa nájdu miesta, ktoré sú malebné a zatiaľ ešte neboli objavené veľkou masou turistov. Prinášame tri tipy na zimný výlet na miesta, ktoré nenájdete v každom turistickom sprievodcovi o zimných strediskách na Slovensku.

Stredisko Čertov na rozhraní Slovenska a Moravy
Neďaleko od okresného mesta Púchov v Trenčianskom kraji sa v kopcoch nachádza malebné horské stredisko. Jeho slovenská časť sa nazýva Čertov, tá moravská zase Kohutka. Zaujímavosťou je, že týmto strediskom prechádza hraničná línia, vyznačená míľnikmi, preto môžete veselo preskakovať zo Slovenska do Česka. Výhodou strediska je jeho poloha, kvalitné možnosti na lyžovanie a taktiež nádherné výhľady do okolia. V zime je tam poriadne chladno, takže si vezmite napríklad nepremokavé Authority bundy, ktoré vám spríjemnia zážitok na lyžiach.

Nádherné výhľady na Tatry z Levočskej doliny
Vedeli ste, že Tatry si môžete užiť aj z Levoče? Neďaleko od okresného mesta Levoča je vybudované lyžiarske stredisko s príznačným názvom Levočská dolina. Ponúka štyri vleky a taktiež desať kilometrov upravovaných bežeckých tratí v blízkom okolí. Nadšenci prírody ocenia nevšedné výhľady na blízku prírodu i Tatry.

Aj na Kysuciach sa dá lyžovať
Dokonca aj na Kysuciach si môžete v zime parádne zalyžovať, a síce v stredisku Snow Sun Vadičov, nachádzajúcom sa v príťažlivej časti Kysúc. K dispozícii sú dva vleky a taktiež areál pre deti, kde môžu malí lyžiari získať prvé skúsenosti na lyžiach. Stredisko sa nachádza neďaleko od okresného mesta Kysucké Nové Mesto. Vezmite si kvalitné Blizzard lyže a užite si pôžitok z lyžovania v tomto malebnom mieste.