Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Madonna si prezerá humanitárne projekty exmanžela Seana Penna

Madonna Foto: TASR/AP Photo

Penn pracuje ako veľvyslanec s osobitným určením pre Haiti od začiatku roka 2012.

Port-au-Prince 26. novembra (TASR) - Speváčka Madonna je na Haiti, kde si prezerá humanitárne projekty, na ktoré dohliada jej exmanžel a herec Sean Penn po ničivom zemetrasení v karibskej krajine v roku 2010. Oznámil to v pondelok americký herec, na ktorého sa odvolávala tlačová agentúra AP.

Penn v krátkom telefonáte s agentúrou povedal, že Madonnu, s ktorou "udržiava už roky skvelé priateľstvo", pozval na návštevu Haiti niekoľkokrát a prišla aj so svojím synom Roccom. Herec dodal, že pricestovali pred "pár dňami" a nevie, na ako dlho.

"Je tu, navštevuje a spoznáva rôzne miesta. Dala si tú námahu prísť sem a som tým nadšený," uviedol Penn.

Madonna už zverejnila množstvo fotografií na sociálnej sieti Instagram. Na jednej je zachytená s ľuďmi v novej nemocnici, postavenej priekopníkom v oblasti verejného zdravotníctva Dr. Paulom Farmerom v centrálnej časti Haiti. Pod snímkou je text: "Revolúcia lásky na Haiti." Ďalšia fotografia zachytáva pohľad na hory za súmraku, pod ňou sa nachádza text: "Západ slnka na Haiti. Toto je raj!"

Penn pracuje ako veľvyslanec s osobitným určením pre Haiti od začiatku roka 2012. Získal uznanie za prácu vo funkcii šéfa humanitárnej skupiny, ktorú založil po obrovskom zemetrasení. Má názov J/P Haitian Relief Organization. Skupina sa zameriava na výstavbu bytov a na premiestňovanie tisícov ľudí z golfového ihriska, z ktorého sa stala jedna zo stoviek dočasných osád zriadených narýchlo po prírodnej katastrofe.

Pennova skupina nedávno sponzorovala päť haitských bežcov, ktorí sa zúčastnili newyorského maratónu.