Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Fanúšikovia zasypali hrobku Michaela Jacksona tisícami červených ruží

Michael Jackson Foto: TASR/AP Photo

Michael Jackson zomrel v roku 2009 po smrteľnej dávke anestetika propofol, používaného pri operáciách, ktoré bral, aby zaspal.

Los Angeles 26. júna (TASR) - Kryptu popového speváka Michaela Jacksona na cintoríne Forest Lawn v Glendale na predmestí Los Angeles, ktorý pred štyrmi rokmi vo veku 50 rokov nečakane zomrel na predávkovanie liekmi a následný infarkt, zdobia tisíce červených ruží a ďalších kvetov od jeho fanúšikov.

Práve v čase výročia jeho smrti sa jeho deti pripravujú na výpovede v kauze žaloby klanu Jacksonovcov na koncertnú spoločnosť AEG Live, ktorú vinia z nedbalosti. Pred comebackovým turné kráľa popu si totiž promotér podľa nich najal lekára Conrada Murraya, ktorý Jacksonovi podával smrteľnú dávku anestetika s účinnou látkou propofol.

Jacksonov syn Prince, ktorý mal v čase otcovej smrti 12 rokov, by mal vypovedať po tom, ako iný svedok - lekár - tvrdil, že Murray sa v rámci starostlivosti o Jacksona ocitol v konflikte záujmov, keďže za predpokladu odohratia comebackovej koncertnej šnúry by mesačne získal 150.000 dolárov.
Deti Michaela Jacksona - zľava Prince Michael Jackson I. , Prince Michael Jackson II. a Paris Jacksonová
Foto: FOTO TASR/AP

Na zozname svedkov je aj Jacksonova dcéra Paris, ktorá sa nedávno pokúsila o samovraždu.

Michael Jackson zomrel v roku 2009 po smrteľnej dávke anestetika propofol, používaného pri operáciách, ktoré bral, aby zaspal.

Syna Princea Michaela a dcéru Paris mal s Debbie Roweovou, s ktorou bol ženatý v rokoch 1996-99. Neskôr mal ešte tretie dieťa, Princa Michaela II., známeho tiež pod menom Blanket. Roweová zverila pri rozvode deti do starostlivosti otca, ale nedávno obnovila styky s dcérou Paris, napísala nedávno agentúra Reuters. Opatrovníctvo nad deťmi súd zveril Jacksonovej matke Katherine a jeho synovcovi TJ Jacksonovi.