Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

V Michalovciach bola najvyššia koncentrácia Michalov a Michael

Na podujatí nechýbal ani športovec Michal Riszdorfer (vľavo) z Komárna. Tento predviedol v spolupráci s populárnym harmonikárom Banskobystričanom Michalom Červienkom hru na harmonike. Foto: TASR/Slovenské rekordy

Najstarším účastníkom bol 90-ročný Michal Cibík a najmladším 4-mesačný Michal Mihaľov, obaja z Michaloviec.

Michalovce 11. augusta (TASR) - Na unikátnom festivale zábavy Fest dupľa alebo Double fest v dňoch 9. až 11. augusta v Michalovciach sa uskutočnil zaujímavý rekord. Na jednom mieste sa stretlo najviac ľudí s rovnakým menom. „Teda išlo o obe pohlavia lebo podmienkou rekordu bola účasť osoby, ktorá mala v dokladoch zapísané meno Michal alebo Michaela,“ informoval Igor Svítok, komisár Knihy slovenských rekordov. Doplnil, že po zrátaní prezenčných listín sa počet ustálil na hodnote 413. Primátor mesta Viliam Záhorčák prevzal certifikát o platnosti rekordu z rúk komisára.

Najstarším účastníkom bol 90-ročný Michal Cibík a najmladším 4-mesačný Michal Mihaľov, obaja z Michaloviec. Medzi účastníkmi nechýbali známe mena ako speváčka Misha, rodáčka z Michaloviec a športovec Michal Riszdorfer z Komárna, ktorý v spolupráci s populárnym harmonikárom Banskobystričanom Michalom Červienkom ukázal aj hru na harmonike.


V sprievodnom programe festivalu dostali priestor kuchári, aby ukázali, akí sú zruční pri príprave tradičného zemplínskeho jedla - holubkov. Súťažilo sa aj v rýchlosti jedenia tohto jedla, v rýchlosti jeho prípravy. Vinári predstavili svoje najlepšie produkty na Festivale slovenských a zahraničných vín Dobrý ročník.

Ďalším unikátnym podujatím Double festu boli Mihaľovski deski - slovenská prehliadka divadiel hrajúcich v nárečí. Zlatým klincom tejto časti festivalu bolo vystúpenie Radošinského naivného divadla s hrou Jááánošííík po tristo rokoch.

Návštevníci z Košíc mohli využiť v sobotu 10. augusta na dopravu do Michaloviec aj historický vláčik. Pre všetkých bola pripravená špacirka po varošu Michalovce, počas ktorej spoznali historické pamiatky mesta a jeho okolia.