Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Mladá Američanka uviazla v takmer 30 cm širokej diere medzi domami

Na snímke hasiči pomáhajú žene dostať sa von zo steny garáže v Portlande. Foto: TASR/AP

Žena tam strávila takmer štyri hodiny.

Portland 17. januára (Teraz.sk) - Hasiči v americkom Portlande zasahovali v kurióznom prípade. Museli vyslobodiť mladú ženu, ktorá spadla zo strechy a uviazla v medzere medzi dvoma budovami. Informoval o tom vo štvrtok portál idnes.cz.

Mladá žena v noci na stredu spadla do úzkeho priestoru medzi garážami obytného komplexu a susednej budovy. V diere širokej takmer 30 cm bola uväznená približne štyri hodiny.

Jej volanie o pomoc začuli susedia a zavolali hasičov. Tí najprv prerezali do betónovej steny niekoľko dier, cez ktoré prúdil k žene teplý vzduch. Potom vyrezali väčší otvor, cez ktorý ju chceli dostať von.

Na snímke hasiči kontrolujú jednu z dvoch otvorov v stene
Foto: TASR/AP
Veľký problém pri záchrane spôsoboval prach z rozrezaného betónu, ktorým sa uväznená žena dusila. Hasiči museli preto postupovať veľmi opatrne. Následne ju pomocou mydlovej vody vyslobodili a previezli do nemocnice.

Mladá žena po vyslobodení neskrývala svoje nadšenie. "Bola na tom dobre, museli sme ju len uistiť, že bez nej domov neodídeme," uviedol šéf portlandských hasičov Rich Chatman.

Na snímke záchranári odnášajú zachránenú ženu do sanitky
Foto: TASR/AP