Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Podľa štúdie muži a ženy v oblasti sexu ľutujú rozdielne veci

Ilustračné foto Foto: TASR

Muži podľa štúdie najviac ľutujú tri veci: že boli príliš plachí osloviť potenciálnu partnerku, že v mladosti neboli viac sexuálne odvážni a že nemali viac sexuálnych partneriek v období bez záväzkov.

Austin 26. novembra (TASR) - Podľa spoločnej štúdie Texaskej a Kalifornskej univerzity, ktorú v pondelok zverejnila agentúra Reuters, muži najčastejšie ľutujú, že nemali sex s viacerými partnerkami, zatiaľ čo ženy často ľutujú sex so zlým partnerom.

Cieľom štúdie bolo ukázať, že pocit ľútosti, týkajúci sa reprodukcie, je súčasťou evolučného procesu.

"Každá premárnená možnosť sexu s novou partnerkou je u mužov potenciálne premárnenou reprodukčnou príležitosťou - čo z evolučnej perspektívy predstavuje veľkú stratu," povedala profesorka psychológie Kalifornskej univerzity Martie Haseltonová, ktorá sa na výskume podieľala.

Muži podľa štúdie najviac ľutujú tri veci: že boli príliš plachí osloviť potenciálnu partnerku; že v mladosti neboli viac sexuálne odvážni a že nemali viac sexuálnych partneriek v období bez záväzkov.

Na druhej strane ženy najviac ľutujú stratu panenstva s nesprávnym partnerom, podvádzanie súčasného alebo minulého partnera a príliš rýchle zmeny sexuálneho života.

"Dôsledky príležitostného sexu sú oveľa závažnejšie pre ženy ako pre mužov a to sa pravdepodobne odráža aj na odlišných emocionálnych reakciách pohlaví k ich minulým sexuálnym stykom," povedala Haseltonová.

Štúdia vychádza z troch čiastkových štúdií, do ktorých sa zapojilo celkovo okolo 25.000 ľudí.