Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Na festivale frankovky zvíťazila Frankovka modrá ročník 2009

Foto: TASR/Martin Baumann

"Nebolo to náhodné, pretože aj 1. vicešampiónom v tej istej kategórii sa stala Tereziánska frankovka," informoval Fedor Malík.

Bratislava 25. apríla (TASR) – Víťazom v kategórii Frankovka modrá suchá (F1) sa stala Frankovka modrá ročník 2009, výber z hrozna, so zvyškovým cukrom 2,5 gramu na liter, od výrobcu Villa Víno Rača. Oznámil to dnes na tlačovej konferencii po skončení 7. ročníka Medzinárodného festivalu Frankovky modrej a ružových vín v bratislavskej Rači známy slovenský znalec vín Fedor Malík.

"Nebolo to náhodné, pretože aj 1. vicešampiónom v tej istej kategórii sa stala Tereziánska frankovka, taktiež od Villa Víno Rača. Druhým vicešampiónom, teda na 3. mieste sa umiestnila Frankovka modrá mladá, ročník 2011, od firmy Mrva & Stanko," informoval.

Medzinárodný festival Frankovky modrej a ružových vín je organizovaný spoločnosťou Villa Víno Rača už 7. rok a každoročne na ňom súťažia vína z piatich krajín – okrem Slovenska, tiež z Česka, Maďarska, Rakúska a Chorvátska. Porota zložená z 20 degustátorov tento rok hodnotila 123 vzoriek vína.