Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Najpredávanejším originálom na svete je Rooneyho dres

Foto: TASR/AP

Hneď za Rooneym najmä vďaka silnej a tradičnej "promotion" v ázijských krajinách je dres kapitána FC Liverpoolu Stevena Gerrarda.

Londýn 30. apríla (TASR) - Na celej planéte sa najlepšie predáva originál futbalového dresu kanoniera Wayne Rooneyho z Manchestru United. Na základe globálnych čísiel z predaja o tom informovala agentúra Sporting iD.

Hneď za Rooneym najmä vďaka silnej a tradičnej "promotion" v ázijských krajinách je dres kapitána FC Liverpoolu Stevena Gerrarda. Tretie miesto v prestížnej spoločnosti patrí španielskemu útočníkovi Fernandovi Torresovi z FC Chelsea. Až za Torresom figuruje podľa štatistických výstupov Sporting iD hviezdny Portugalčan Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, piate miesto okupuje Frank Lampard z FC Chelsea.

Steven Gerrard oslavuje svoj ​​druhý gól proti Evertonu počas anglickej Premier League.
Foto: TASR


Podľa marketingového riaditeľa firmy Sporting iD Roba Thayneho, dopyt po drese anglického útočníka Rooneyho stále neutícha. "V skutočnosti sa do tejto pozície dostal v roku 2007, kedy Ruud van Nistelrooy nechal v Manchestri United voľný dres s číslom 10," vysvetľuje Thayn. "Dres s číslom 10 nosili už Wayneho hrdinovia ako Denis Law a samozrejme legendárny Pelé s Maradonom. Navyše, Rooneyho neskutočné výkony a popularita sú odpoveďou prečo ľudia na celom svete majú stále záujem o jeho dres."


Cristiano Ronaldo
Foto: TASR/AP