Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Novovzniknutá SPA začne udeľovať výročné ceny v pivovarníctve

Foto: Ilustračné foto:TASR/Pavol Ďurčo

Za rok 2011 ich slávnostné odovzdanie plánuje na budúci mesiac v Bratislave.

Bratislava 18. marca (TASR) – Slovenská pivovarnícka akadémia (SPA) prvýkrát vypísala anketu na udelenie svojich výročných cien. Za rok 2011 ich slávnostné odovzdanie plánuje na budúci mesiac v Bratislave.

"Svoje prestížne odborné súťaže už majú v oblasti gastronómie a nápojov aj hotely, producenti vína alebo špičkoví kuchári. Aj napriek vyspelej pivovarníckej minulosti tu absentovala podobná súťaž v oblasti pivovarníctva," zdôvodnil pre TASR predseda Asociácie malých nezávislých pivovarov (AMNP) Slovenska Ľubomír Vančo.

Preto AMNP začiatkom tohto roka založila SPA za účelom pravidelne a dlhodobo oceňovať prácu významných slovenských osobností zo segmentu pivovarníctva. Anketa je zameraná aj na samotné pivovary a ich výnimočné produkty, nezabúda ani na pivotéky, hostince a reštaurácie, kde pivo a pivná kultúra hrá dominantnú úlohu. Členovia AMNP a zmluvní mediálni partneri mali možnosť nominovať po štyroch uchádzačov do každej z trinástich kategórií v neverejnej a neanonymnej ankete. Ďalším hodnotením sa zo štyroch finalistov stanú laureáti v jednotlivých kategóriách.

"Víťazi sa stávajú automaticky členmi SPA na neobmedzené obdobie s právom nominovať a hlasovať v budúcich ročníkoch na výročné ceny. SPA sa tak stáva prestížnym zoskupením najvýznamnejších osobností slovenského pivovarníctva a majiteľov progresívnych gastronomických zariadení s dominanciou pivnej kultúry a pivnej rôznorodosti," dodal Vančo.