Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Polina Babiy zverejnila svoju prvú slovenskú pieseň

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Polina sa spevu aktívne venuje od svojich ôsmich rokov. Len o rok neskôr sa stala súčasťou piatej série ukrajinského projektu The Voice Kids. Od 11 rokov sama píše texty a hudbu pre svoje piesne.

Bratislava 9. februára (TASR) - Polina Babiy je mladá talentovaná ukrajinská speváčka, ktorá na Slovensku žije so svojou mamou už dva roky. Študentka herectva na konzervatóriu v piatok odpremiérovala svoju prvú slovenskú skladbu. Pieseň Ďaleko vydáva dvojjazyčne - v slovenčine aj ukrajinčine. Napísala ju pre svojho otca, ktorý ostal na Ukrajine.

"Je to veľmi krásna vec a pre mňa má dôležitý zmysel, možno pre mnohých ľudí, lebo je to pieseň o tom, že nám stále niekto chýba, pre mňa je to ocino, ktorý je ďaleko," uviedla pre TASR Polina. "Je to spomienka na čas strávený s ním, na naše rozhovory a prechádzky, na naše spoločné výlety. Veľmi mi chýba," priznáva 14-ročná rodáčka z Odesy. Skladbu Ďaleko chcela venovať všetkým, ktorým niekto chýba, či už sú to príbuzní, priatelia alebo lásky.

Polina sa spevu aktívne venuje od svojich ôsmich rokov. Len o rok neskôr sa stala súčasťou piatej série ukrajinského projektu The Voice Kids. Od 11 rokov sama píše texty a hudbu pre svoje piesne. "Je to pre mňa špeciálny proces, ktorý milujem. Keď napíšem takúto skladbu, vždy chcem, aby ju najprv počula moja rodina, vždy sa ich pýtam na názor. Písanie pesničiek ma veľmi baví, lebo tak môžem vyjadriť svoje pocity."

Talentovaná speváčka je študentkou prvého ročníka na hudobno-dramatickom odbore Konzervatória v Bratislave. "Učia ma úžasní profesori Jana Strnisková a Peter Brajerčík, som šťastná, že teraz som tu. Ďakujem Slovensku za podporu a že dáva možnosť mladým talentom aj z iných krajín," hovorí mladá umelkyňa, ktorá bola národnou finalistkou Junior Eurovision Song Contest s vlastnou skladbou. Polina uvádza, že ju inšpirujú zahraničné hviezdy Adele a Whitney Houston. "Som veľká fanúšička Whitney, ona je pre mňa spevácky génius, vidím sa v nej, takú energiu by som aj ja vo svojich pesničkách chcela dodávať ľuďom," uzavrela Polina. Počas posledných dvoch rokov napísala sedem skladieb. Sníva o pokračovaní štúdií na Berkeley, kde by sa chcela venovať skladateľstvu.





Link na videoklip: