Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Pred lyžovačkou si treba skontrolovať vybavenie a poistiť sa

Ilustračné foto Foto: TASR

Dôležitou súčasťou údržby je okrem nabrúsenia hrán či scelenia prípadných rýh na skĺznici aj nastavenie viazania podľa aktuálnej výšky a hmotnosti.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Lyžiari by v nadchádzajúcej zimnej sezóne nemali pred odchodom na dovolenku zabúdať na kontrolu lyžiarskeho vybavenia či správny výber cestovného poistenia. "Vždy je dobré nechať si lyže skontrolovať odborníkom," uviedol pre TASR marketingový manažér cestovnej agentúry Invia.sk Ivan Šidla.

Dôležitou súčasťou údržby je podľa jeho slov okrem nabrúsenia hrán či scelenia prípadných rýh na skĺznici aj nastavenie viazania podľa aktuálnej výšky a hmotnosti. "A to najmä u detí, ktoré rýchlo rastú," doplnil Šidla. Ľudia by sa tiež mali informovať o pravidlách, ktoré platia v jednotlivých strediskách. Na niektorých zjazdovkách je napríklad povinná prilba.

Zároveň je podľa Šidlu vhodné poistiť sa pred lyžovačkou. "Pri dojednávaní cestovného poistenia pre dovolenku na lyžiach je nutné zistiť, či poistka zahŕňa aj rizikové športy, kam lyžovanie patrí," povedal. Ľudia by však nemali zabúdať na to, že poistenie sa nevzťahuje na úrazy, ktoré sa stanú mimo vyznačenej trate. "Okrem toho je dobré mať uzavreté poistenie zodpovednosti. To vás chráni, keď spôsobíte úraz druhej osobe, čo sa na zjazdovkách stáva často," doplnil Šidla.