Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Vybrali sme desať TOP aquaparkov vo svete

Najlepší oddych je v lete pri vode Foto: Chimelong.com

V horúčavách nie je nič nad pohodlné slnenie sa alebo aktívny oddych pri vode. Vieme, kde sú najlepšie aquaparky.

Bratislava 19. júna (Teraz.sk) - Keď sa ortuť teplomera vyšplhá nad 30 stupňov C, nič sa nevyrovná osvieženiu pri vode. Pozreli sme sa, ako to vyzerá v aquaparkoch rozličných kútov sveta.



1. Aquapark Chimelong v južnej Číne


Najväčší aquapark na svete sa nachádza v provincii Kuang-tung v bezprostrednej blízkosti obrovského zábavného parku. Spoločne zaberajú plochu s rozlohou viac ako 60 hektárov. Jednou z najväčších atrakcií je šmykľavka Super Tornado. Odvážlivci sa spustia z výšky 20 metrov, naberú rýchlosť a dostanú sa do obrovského lievika, kde zažijú pocit, ako by ich vtiahlo tornádo.

Aquapark Chimelong
Foto: Pame-llc.com


2. Siampark na Kanárskych ostrovoch

Exotická destinácia na najväčšom z Kanárskych ostrovov, španielskom Tenerife, je len na skok od pobrežia Afriky. Návštevníci sa však návštevou bizarného aquaparku prenesú do ešte vzdialenejšieho Thajska, keďže v parku sa nachádza najväčšia zbierka stavieb siamskej architektúry mimo Thajského kráľovstva. Okrem vodných atrakcií sa môžu tešiť na klasickú thajskú kuchyňu i plávajúci thajský trh.

Siampark na Tenerife
Foto: Offtoeurope.com


3. Mokrý a divoký vodný svet v Austrálii

Najväčším a najlepším aquaparkom u protinožcov je Wet'n'Wild Water World. Nachádza sa neďaleko hlavného a najľudnatejšieho mesta austrálskeho štátu Queensland. Vodný svet má nielen dlhoročnú tradíciu, ale vďaka novým atrakciám prináša extrémne zážitky dospelým. Deťom ponúkajú dobrodružstvo interaktívne, farebné ihriská plné zábavy.

Divoký aquapark v Austrálii
Foto: Lookbookandgo.co.au


4. Vodný park Las Cascadas v Portoriku

V karibskej oblasti je najväčším vodným parkom auquapark Las Cascadas v Aguadille. V jeho okolí sa nachádza prekrásna príroda. Pred angličtinou je v Portoriku preferovaným jazykom španielčina, vďaka čomu majú atrakcie príťažlivé mená ako Piscina de Actividades, Tunel Acuático, Rio Loco, El Torbellino, Serpiente Marina či El Laberinto.

Portorický Las Cascadas
Foto: Skyscrapercity.com


5. Piesočný hrad v Británii

Medzi najväčšie letné atrakcie na Britských ostrovoch patrí aquapark Sandcastle. Ide o unikátny krytý vodný park, ktorého zariadenie imituje piesok. Je to príjemné miesto nielen pre rodiny s deťmi. Pre množstvo šmykľaviek rozličných dĺžok a najdlhší tobogan v krytých priestoroch na svete ho obľubujú aj dospeláci.

Britský Sandcastle
Foto: Blackpoolaiminghigher


6. Grécky kolos Faliraki

Vďaka svojej rozlohe je aquapark Faliraki najväčší v Európe. Na starom kontinente má zároveň najviac atrakcií, vďaka čomu si tu na svoje si prídu mladí, starší i rodiny s deťmi. Atrakcie sú vybudované nielen pre odvážnych, ale aj pre ľudí, ktorí sa vody vyslovene boja, ako napríklad Lazy river. Na lenivej rieke si človek ľahne do kolesa a nechá sa zľahka unášať.

Grécky aquapark Faliraki
Foto: Rhodes-transport.gr


7. Pocta oceánu v Hongkongu

Skombinovaním akvária plného podmorského života s obrovským množstvom toboganov, šmykľaviek, lievikov, u-ramp či rozličných atrakcií pre deti si Ocean Park získal množstvo priaznivcov. Tradícia aquaparku siaha do sedemdesiatych rokov minulého storočia, avšak len minulý rok po sedemročnej rekonštrukcii otvorili tzv. oceánske námestie, ktoré je novou vstupnou bránou pre nezabudnuteľné ázijské dobrodružstvo.

Aquapark v Hongkongu
Foto: TASR


8. Snežné kráľovstvo na Floride

Na americkú Floridu sa turisti vydávajú najmä vďaka slnečným plážam. Oplatí sa navštíviť aj zasnežený aquapark Blizzard Beach, ktorý je súčasťou sveta Walta Disneyho. A aj keď na prvý pohľad vyzerá, že je to len rozprávkové kráľovstvo, kde si na svoje prídu najmä deti, donedávna sa mohol popýšiť najvyššou a najrýchlejšou vodnou šmykľavkou na svete.

Unikátny aquapark so snehom v USA
Foto: Disneyworld.disney.com


9. Ohnivá brazílska pláž

Oficiálne najvyšší tobogan na našej planéte má plážový park v brazílskom letovisku Aquiraz, má ohromujúcich 41 metrov. V slnkom obdarenej Brazílii ponúka pre turistov pokojné miesto s príjemnou teplotou vody v tieni paliem. Park získal mnoho ocenení za kvalitu a bezpečnosť atrakcií.

Aquapark s najväčším toboganom
Foto: Pbase.com


10. Relax aj pre faraóna

Desať najfascinujúcejších aquaparkov našej planéty uzatvára Aqua Blu Park v egyptskom letovisku Sharm El Sheik. Aj keď množstvo turistov obľubuje v Egypte potápanie, pre rodiny s deťmi a pohodlnejších je aquapark ideálny.

Relax po egyptsky
Foto: Humaneye.tv


Rovnako ako na pláž, ani k šmykľavkám a toboganom si návštevníci nemôžu zabudnúť vziať krém na opaľovanie. Niekedy nie je ani potrebné ísť priveľmi ďaleko, veď najväčší aquapark v strednej Európe sa nachádza na Liptove. V Tatralandii sezóna už začala a potrvá do polovice septembra.