Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Silový žonglér M. Roskopf vytvoril ďalšie dva svetové rekordy

Foto: TASR/MTI

Športovec známy ako chlap s tromi guľami tam išiel so zámerom vytvoriť svetový rekord s bowlingovými guľami 3x12 libier, ktorých celková hmotnosť je 16,3 kg.

Bratislava 22. októbra (TASR) – Veľký úspech zaznamenal bratislavský silový žonglér Milan Roskopf na nedeľnom (21.10.) svetovom festivale netradičných rekordov Impossibility Challenger 2012 v Budapešti. Športovec známy ako chlap s tromi guľami tam išiel so zámerom vytvoriť svetový rekord s bowlingovými guľami 3x12 libier, ktorých celková hmotnosť je 16,3 kg.

"Urobil som dva svetové rekordy. S bowlingovými guľami som dosiahol čas 28,91 sekundy a potom som ešte robil žonglobeh na maximálnu vzdialenosť s tromi vrhačskými guľami 3x7,26 kg. Podarilo sa mi zabehnúť a odžonglovať 70,52 metra v čase 34,54 sekundy. V tomto prípade je hlavným ukazovateľom výkonu odbehnutá vzdialenosť, lebo s takouto hmotnosťou ešte nikto nežongloval počas behu," uviedol pre TASR žonglér, ktorý mal do nedele sedem zápisov v Guinnessovej knihe rekordov a 53 svetových rekordov v rôznych kurióznych disciplínach.