Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Slovenka Barbora Koláriková uspela vo svetovom finale Elite Model Look

Barbora Koláriková Foto: Henkel Slovensko, spol. s r.o

Víťazkou svetového finále sa stala Eva Klímková z Českej republiky, druhé miesto obsadila Alexandra z Monaka, o tretie miesto sa podelili dve finalistky Amilna z Angoly a Dalma z Maďarska.

Bratislava 28. novembra (TASR) – Modelka Barbora Koláriková úspešne reprezentovala Slovensko na 30. svetovom finále najprestížnejšej modelingovej súťaže Elite Model Look v čínskom Šen-čen. Barbora, 14-ročná študentka Gymnázia Pankúchova v Bratislave, ktorá vyhrala v septembri v Španielskej sále Pražského hradu národné finále súťaže, sa prebojovala vo svetovom finále do TOP 15.

Víťazkou svetového finále sa stala Eva Klímková z Českej republiky, druhé miesto obsadila Alexandra z Monaka, o tretie miesto sa podelili dve finalistky Amilna z Angoly a Dalma z Maďarska.

„Som nadšený z tohto skvelého úspechu českej a slovenskej víťazky. Je to zároveň potvrdenie a ocenenie vynikajúcej práce oboch modelingových tímov, vďaka čomu sú naše agentúry dlhodobo lídrom na trhu. Veríme, že Barbora i Eva sa zaradia v blízkej budúcnosti medzi také topmodelky, akými sú napríklad Gisele Bündchen, Alessandra Ambrosio, Cindy Crwaford, Michaela Kocianová či Denisa Dvončová, ktorým účasť v tejto súťaži odštartovala ich kariéru,” uviedol pre médiá Saša Jány.

Z tejto súťaže, organizovanej agentúrou Elite Model Management, vzíde každý rok budúca hviezda modelingového priemyslu. Od svojho vzniku v roku 1983 vyhľadáva agentúra nové talenty po celom svete. Objemom, kvalitou i profesionálnym prístupom je dnes táto súťaž najväčšou a najprestížnejšou svojho druhu na svete. Koná sa vo viac ako 50 krajinách sveta a každoročne sa do nej prihlási viac ako 400.000 začínajúcich modeliek.