Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Strieborní hokejisti a ďalšie osobnosti potešili choré deti

Strieborní hokejisti z Helsínk Milan Bartovič (vľavo) a Juraj Mikúš prišli potešiť choré deti. Foto: Jozef Mikláš

Deti sa najviac tešili z prítomnosti dvoch strieborných hokejistov Milana Bartoviča a Juraja Mikúša, ktorí so sebou priniesli aj medaily.

Bratislava 1. júna (TERAZ.SK) - Deti s chorými srdiečkami aspoň na chvíľu zabudli na svoje trápenie. Do Detského kardiocentra na bratislavských Kramároch ich totiž vo štvrtok poobede prišlo pozdraviť niekoľko známych osobností slovenského šoubiznisu, aby im trochu spríjemnili pobyt v nemocnici.

Najviac sa však tešili z prítomnosti dvoch strieborných hokejistov z Helsínk Milana Bartoviča a Juraja Mikúša, ktorí so sebou priniesli aj svoje medaily a urobili. Deň detí s jednodňovým predstihom sa tak niesol v znamení úsmevu v ťažkých chvíľach.

Detské kardiocentrum je jediné zariadenie svojho druhu na Slovensku a na choré srdce sa tam liečia deti z celého Slovenska. Takéto návštevy im vždy zdvihnú náladu a urobia niekoľko svetlých chvíľ v ich ťažko skúšanom živote.

Okrem Bartoviča s Mikúšom rozdávali deťom sladkosti a darčeky aj herci René Štúr, Sveťo Malachovský, tanečník a choreograf Jaro Bekr, speváčka Katka Hasprová, moderátorka Martina Šimkovičová, detská herečka Emma Tarageľová a kúzelník Jaro Seman.

"Sme radi, že sme mohli potešiť deti. Majú ťažký život a bolo to to najmenej, čo sme pre ne mohli urobiť,“ povedal Milan Bartovič.

Osobnosti na návšteve v detskom kardiocentre.
Foto: Jozef Mikláš


Deti v Detskom kardiocentre už roky podporuje trojica Bekr, Hasprová a Šimkovičová. "Chodím sem pravidelne už pár rokov. Je to moja srdcová záležitosť. Vždy ma tu za srdce chytí nejaký nový príbeh. Pomáhať aspoň takýmto spôsobom by mala byť samozrejmosť pre každého," prezradila moderátorka TV Markíza Šimkovičová.

Bartovič s Mikúšom návštevu Detského kardiocentra nepoňali len ako "povinnú jazdu", ale naozaj ukázali veľké srdce. Medzi deťmi strávili takmer dve hodiny, ochotne sa so všetkými odfotili a kto chcel, mohol si na krk zavesiť aj ich strieborné medaily. Mali úprimný záujem o choré deti a rovnako, ako v Helsinkách na ľade, aj tu nechali kus svojho srdca.

"Deti mali ohromnú radosť. Potešili sa nielen hokejistom, ale aj ostatným, ktorí ich prišli pozrieť a spríjemniť im ich pobyt v nemocnici. Za to im patrí obrovská vďaka," povedala správkyňa Nadácie Detského kardiocentra Mária Kadlečíková.

Fotogaléria z návštevy osobností: