Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Slovenský žonglér Roskopf chce vytvoriť ďalší svetový rekord

Slovák Milan Roskopf žongluje pre fotografov s dvomi motorovými pílami a kilogramovou guľou - ilustračná foto Foto: TASR

Na podujatí kurióznych rekordov v Bukurešti bude Milan Roskopf súťažiť s troma 12-librovými bowlingovými guľami, ktorých celková hmotnosť je 16,3 kilogramu.

Bratislava 20. októbra (TASR) – Bratislavský silový žonglér Milan Roskopf, známy ako chlap s troma guľami, sa bude v nedeľu (21. 10.) na svetovom festivale netradičných rekordov Impossibility Challenger 2012 v Budapešti pokúšať o svoj štvrtý certifikovaný zápis od Guinness World Records.

"Je to pre mňa veľká česť, že ma do Budapešti pozvali na toto najväčšie podujatie kurióznych rekordov. Budem tam súťažiť s troma 12-librovými bowlingovými guľami, ktorých celková hmotnosť je 16,3 kilogramu. Doterajší svetový rekord som robil s bowlingovými guľami 3 krát 10 libier, za čo som získal tretí certifikát. Tým som prvým Slovákom v histórii, ktorý má tzv. Guinnessov hattrick," povedal pre TASR žonglér.

Spomínaná váha nie je preňho žiadny problém, veď je držiteľom svetového rekordu v žonglovaní s troma 10-kg kovovými guľami. Tie však majú oveľa menší objem a pri žonglovaní nehrozí, že sa zrazia. Oveľa objemnejšie bowlingové gule si vyžadujú náročnejšiu techniku, musí sa s nimi žonglovať naširoko, čím sú zaťažené iné svaly a vyžuje si to aj väčšie sústredenie.

"Verím, že sa mi podarí vytvoriť svetový rekord," dodal Roskopf, ktorý už žongloval s rôznymi guľami, melónmi, sklenenými a plastovými fľašami naplnenými vodou, so sekerami či motorovými pílami.