Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

UNIKÁTNE FOTO: Obrázky z leta, ako si užívali naši rekreanti?

Východne od Vysokých Tatier, neďaleko Spišskej Starej Vsi, tiahne sa vápencový masív Pienin, ktorým preteká rieka Dunajec. Tento skvost Pienin patrí medzi najkrajšie oblasti republiky. V letnom období trávia tu dovolenku stovky občanov našej vlasti a zo zahraničia. Láka ich kúpanie v Dunajci, vodná turistika, plavba na 15 kilometrovom úseku na pltiach. Strediskom turistov je Červený Kláštor. 1963 Foto: Archív TASR

Vďaka portálu Vtedy.sk prinášame unikátne dobové fotografie z archívu TASR s originálnymi popiskami.

Bratislava 18. augusta (TASR/Teraz.sk) - Toto leto bolo síce horúce a teploty lámali rekordy, no aj v minulosti sa naši dovolenkári potrebovali schladiť. Pozrite, kde všade ľudia rekreovali.

Letné osvieženie 1963
Také žičlivé leto ako je tohto roku už dávno nebolo. Akoby nám chcelo nahradiť strasti, neľútostnej zimy, hýri slnečným jasom a teplom a ponúka tisíce radostí. To je osvieženie!
Foto: Archív TASR


Leto na dedine 1963
Také žičlivé leto ako je tohto roku už dávno nebolo. Akoby nám chcelo nahradiť strasti, neľútostnej zimy, hýri slnečným jasom a teplom a ponúka tisíce radostí. Leto na dedine.
Foto: Archív TASR


Kúpanie v Dunajci 1963
Východne od Vysokých Tatier, neďaleko Spišskej Starej Vsi, tiahne sa vápencový masív Pienin, ktorým preteká rieka Dunajec. Tento skvost Pienin patrí medzi najkrajšie oblasti republiky. V letnom období trávia tu dovolenku stovky občanov našej vlasti a zo zahraničia. Láka ich kúpanie v Dunajci, vodná turistika, plavba na 15 kilometrovom úseku na pltiach. Strediskom turistov je Červený Kláštor.
Foto: Archív TASR


Kúpalisko Zlaté piesky 1963
V tohtoročných letných horúčavách nachádzajú Bratislavčania príjemné osvieženie, v prírodnom kúpalisku Zlaté Piesky. Stovky obyvateľov hlavného mesta Slovenska prídu sem v slnečných dňoch stráviť dni voľna a prázdnin.
Foto: Archív TASR


Zlaté Piesky 1963
V tohtoročných letných horúčavách nachádzajú Bratislavčania príjemné osvieženie, v prírodnom kúpalisku Zlaté Piesky. Stovky obyvateľov hlavného mesta Slovenska prídu sem v slnečných dňoch stráviť dni voľna a prázdnin.
Foto: Archív TASR


Na Oravskej priehrade 1965
Oravská priehrada je cieľom stovák turistov a výletníkov z našej republiky i zo zahraničia. Dni letnej dovolenky trávia v zrubových chatkách, pod stanmi, kúpaním v priehradnej vode alebo plavbou na plachetniciach.
Foto: Archív TASR


Kúpalisko v Krasňanoch 1965
Kúpaliska sa otvorili aj na sídlisku v Krasňanoch.
Foto: Archív TASR


Počúvalské jazero 1967
Leto pod Sitnom. Medzi atraktívne a vyhľadávané turistické oblasti stredného Slovenska patrí Štiavnické pohorie s niekoľkými prírodnými jazerami. Z nich najväčšie je Počúvalské jazero pod Sitnom v nadmorskej výške 683 metrov o rozlohe 13 ha s maximálnou hĺbkou vody 8 metrov. Okolie Počúvalského jazera je veľmi navštevované turistami a výletníkmi najmä zo Západoslovenského kraja.
Foto: Archív TASR


Na Viňanskom jazere 1969
Pod letným nebom na Viňanskom jazere.
Foto: Archív TASR


Leto na Zemplínskej šírave 1971
Leto na Zemplínskej šírave, ktorá sa tiahne v dĺžke 16 km neďaleko Michaloviec. Pre výborné klimatické podmienky /priemerná dĺžka 2 200 hod. slnečného svitu za rok/ sa stala bázou rekreačno-športovej vodnej turistiky. Okrem našich výletníkov teší sa veľkej pozornosti turistov zo ZSSR, ktorí ju využívajú na prvú zastávku u nás.
Foto: Archív TASR


Zemplínska šírava 1972
Tohtoročné leto praje najmä východnému Slovensku, kde teploty dosahujú už niekoľko dní takmer 30° Celzia. Priaznivé počasie okrem našich poľnohospodárov využívajú rekreanti z celej republiky. Na našej najväčšej vodnej nádrži Zemplínskej šírave je v súčasnosti takmer 30 tisíc návštevníkov, ktorí v siedmich strediskách užívajú radosti leta. Vraj najlepší je aktívny odpočinok.
Foto: Archív TASR