Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

KURIÓZNY PRÍPAD: Farmár si musel vreckovým nožíkom odrezať nohu

Ilustračná snímka. Foto: TASR polícia

Po zákroku sa farmár musel preplaziť takmer 60 metrov k najbližšiemu telefónu, pomocou ktorého zavolal svojmu synovi.

Washington 15. mája (TASR) - Farmár z amerického štátu Nebraska bol nútený odrezať si vreckovým nožíkom nohu pod polenom po tom, čo mu končatina uviazla v poľnohospodárskom stroji. Informovala o tom v stredu spravodajská televízia Sky News.

Farmár Kurt Kaser vykladal pred viac ako tromi týždňami z korby svojho nákladného auta kukuricu, keď nešťastnou náhodou vystúpil z kabíny priamo do podávača závitkového dopravníka, ktorým sa sypký materiál prepravuje z nákladných áut alebo vagónov do sýpok alebo iných skladovacích priestorov.

Pohyblivú časť dopravníka tvorí dutý hriadeľ so závitovkou pripomínajúci veľký vrták, ktorý je vložený v rúre z nehrdzavejúcej ocele.

"Stúpil som rovno do tej prekliatej veci. Zachytilo ma to. Mal som tam chodidlo, ktoré mi v tom lietalo, tak som si držal nohu a pokúšal som sa ju vytiahnuť," povedal Kaser, ktorý žije v dedine Pender v Nebraske.

Keď sa mu nohu zo stroja nedarilo vytiahnuť a nemal pri sebe mobilný telefón, spomenul si na vreckový nožík, pomocou ktorého si končatinu niekoľko centimetrov pod kolenom odrezal. Po zákroku sa farmár musel preplaziť takmer 60 metrov k najbližšiemu telefónu, pomocou ktorého zavolal svojmu synovi. Ten následne zalarmoval záchranárov, ktorí farmára vrtuľníkom prepravili na traumatologické oddelenie nemocnice v meste Lincoln.