Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

V národnom parku v Thajsku zahynulo šesť slonov

Dva slony uviazli na okraji zrázu nad vodopádom Haew Narok na severovýchode Thajska 5. októbra 2019. Na severovýchode Thajska sa po páde z vodopádu utopilo šesť slonov, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady. Ďalšie dva slony, ktoré pri pokuse zachrániť jedného zo svojich druhov uviazli na okraji zrázu, sa podarilo zachrániť. Foto: TASR/AP

Dva slony sa pokúšali pomôcť jednému z tých, ktoré padli.

Bangkok 6. októbra (TASR) - Na severovýchode Thajska sa po páde z vodopádu utopilo šesť slonov, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady. Ďalšie dva slony, ktoré pri pokuse zachrániť jedného zo svojich druhov uviazli na okraji zrázu, sa podarilo zachrániť.

Upozornenie na slonov "volajúcich" o pomoc dostali zamestnanci v národnom parku Khao Yai o 3.00 h miestneho času, uviedlo vo vyhlásení thajské ministerstvo národných parkov, ochrany divej zvery a rastlín.

Po niekoľkých hodinách našli na dne vodopádu Haew Narok (Pekelná priepasť) šesť sloních tiel.

Dva slony sa pokúšali pomôcť jednému z tých, ktoré padli. Pri pokuse o záchranu svojho druha však uviazli na tenkom, klzkom kúsku skaly nad víriacimi vodami. Týchto dvoch slonov sa zamestnancom parku podarilo zachrániť.

Hovorca ministerstva národných parkov Sompoch Maneerat uviedol, že príčina nehody nie je jasná. "Nikto nevie s istotou uviesť pravú príčinu, prečo spadli, ale včera v noci tam bol silný lejak," povedal pre agentúru AFP.

Slon je thajské národné zviera a žije vo voľnej prírode v niektorých častiach krajiny. V Thajsku v súčasnosti žije už len pár tisíc slonov.