Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

V pondelok sa na Slovensku začína Národný týždeň manželstva

Ilustračné foto. Foto: TASR

Národný týždeň manželstva bude prebiehať do nedele 17. februára.

Bratislava 11. februára (TASR) – Od pondelka sa na Slovensku začína Národný týždeň manželstva. Podľa koordinátora podujatia Vladimíra Sochora, "sviatok manželstva zdôrazňuje myšlienku, že dobrý vzťah medzi dvomi takými rozdielnymi bytosťami, ako sú muž a žena, sa nevytvorí sám, vyžaduje si pozornosť, nemálo úsilia – skrátka potrebuje systematickú údržbu".

Zároveň podľa slov Sochora "nabáda a povzbudzuje k občerstveniu či obnovovaniu blízkosti". Prináša podnety, tipy aj praktické príležitosti pre manželov zastaviť sa, úprimne a čestne sa pozrieť, v akom stave sa ich vzťah nachádza a ak treba, urobiť prvé kroky k náprave.

Hlavnou myšlienkou aktuálneho ročníka je "Hráme spolu" a dôraz sa kladie najmä na blízkosť, priateľstvo a spoluprácu.

Národný týždeň manželstva bude prebiehať do nedele 17. februára. Jeho deviaty ročník podporila aj biatlonistka Anastasia Kuzminová. "Ako športovkyňa viem, čo to znamená, keď tím naozaj dobre funguje. A aj v manželstve je tímová spolupráca naozaj dôležitá, bez dôvery a vzájomnej podpory by to bolo veľmi ťažké. Preto sa mi páči myšlienka Národného týždňa manželstva," povedala Kuzminová.

Počas týždňa sa uskutoční viacero sprievodných podujatí. Jedným z nich je Duet kaviarní, počas ktorého sa páry môžu viac spoznať pri hre Duet. Ďalším podujatím je spoločensko – vzdelávací program na 15 miestach po celom Slovensku od Bratislavy až po Sninu, nazvaný Duet tour.