Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Vrchné matrace – aké sú ich vlastnosti a kedy sa oplatí ich kúpiť

Ilustračné foto Foto: gpointstudio / Adobestock.com

Pre správny spánok a zdravú relaxáciu je rozhodujúca tvrdosť povrchu, na ktorom spíte alebo odpočívate.

Bratislava 6. februára (OTS) - Vrchné matrace možno použiť v prípadoch, keď nie je možné vymeniť hlavný matrac alebo keď sa kúpa úplne nového matraca stáva nákladnou investíciou.

Čo je to vrchný matrac?
V komplexne zariadenej spálni nájdete pohodlnú posteľ, kvalitný matrac a hypoalergénne poťahy. Nie všetky noci sa však trávia vo vlastnej spálni. Často je potrebné spať na pohovke, gauči, turistickej posteli alebo v hotelovej posteli. Všetky tieto oblasti väčšinou nie sú prispôsobené individuálnym potrebám používateľov. Dočasný pobyt na určitom mieste si potom vyžaduje primeranú prípravu. A práve tu sa osvedčí vrchný matrac. Môžete si ho dať do kufra a vziať so sebou na výlet, čím si zvýšite komfort spánku bez ohľadu na to, kde plánujete stráviť noc.

Prečo investovať do vrchného matraca?
Vrchné matrace sú ideálnym riešením pre tých, ktorí si cenia komfort a pohodlie pri spánku bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú. Tieto produkty sú vhodné pre ľudí, ktorí často cestujú a menia svoje bydlisko alebo pobyt. Alergici a astmatici sú ďalšou cieľovou skupinou predajcov matracov. Hypoalergénne toppery môžu zabrániť vzniku problematických alergií alebo dýchacích problémov.

Chýbajúce vlastnosti, ktoré nafukovací matrac nahradí
Pri rozhodovaní o kúpe vrchného matraca je potrebné mať na pamäti jeho hlavný účel. Tento typ výrobku by sa nemal používať na zakrytie poškodeného alebo zašpineného matraca. Výrobok je určený na dodanie vhodných vlastností podkladu, na ktorom používateľ práve spí. Nenahradí klasický matrac, ale dobre poslúži ako dočasná náhrada. Povrchový matrac sa oplatí vziať si so sebou na dovolenku vždy, keď máte pochybnosti o tvrdosti a kvalite podkladu, na ktorom budete odpočívať.

Široká ponuka vrchných matracov pre používateľov s rôznymi potrebami
V špecializovaných predajniach matracov nájdu spotrebitelia výrobky s rôznymi parametrami a rozmermi. Vrchné matrace 140x200 sa dobre hodia na jednolôžkové postele. Zmestia sa aj do detských postelí. V ponuke obchodov s matracmi nájdete vrchné matrace 180 × 200 , ktoré možno položiť na manželské postele, pohovky a gauče.