Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Začal sa medzinárodný veľtrh kvetín Flóra Bratislava

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Kvetinou Flóry v tomto roku, ako povedala pre TASR Katarína Kullová z organizátorskej firmy Kulla, je dendrobium, ktorá síce nie je na Slovensku neznáma, ale akosi, ako poznamenala, upadla.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Takmer 190 vystavovateľov zo siedmich krajín sa zúčastňuje na 33. ročníku medzinárodného veľtrhu kvetín - Flóra Bratislava, ktorý sa koná v areáli Incheby. Najväčšiu účasť zo zahraničných vystavovateľov - 22, má Česká republika, Maďarsko má 6, Poľsko 4, Rakúsko 2 a Taliansko s Nemeckom po jednom vystavovateľovi.

Kvetinou Flóry v tomto roku, ako povedala pre TASR Katarína Kullová z organizátorskej firmy Kulla, je dendrobium, ktorá síce nie je na Slovensku neznáma, ale akosi, ako poznamenala, upadla do zabudnutia.

Veľtrh sa koná na vnútornej ploche 7800 štvorcových metrov a na vonkajšej 4000 štvorcových metrov.

Galéria: Kvetivová krása na výstave v bratislavskej Inchebe:





Už tradične pripravili organizátori množstvo sprievodných podujatí, okrem iného je to súťaž vo viazaní kvetov, floristická šou a mnohé ďalšie.

Tu bude player


Súčasťou sú aj odborné prednášky zamerané napríklad na pestovanie zeleniny a jej ochrany pred škodcami, tajomstvo pestovania muškátov, ako pestovať skalničky a pod.

Ukážky svojej práce predvedú aj žiaci z odborných záhradníckych škôl v Piešťanoch a Malinove.

Flóra Bratislava potrvá do nedele 29. apríla.