Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia MS v hokeji 2018

Nyquist o bývalom spoluhráčovi Jurčovi: Obaja radi dávame góly

Na snímke zľava slovenský brankár Patrik Rybár, Švéd Gustav Nyquist a Slovák Dominik Graňák počas zápasu základnej A - skupiny Švédsko - Slovensko na 82. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v dánskej metropole Kodaň v sobotu 12. mája 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťpäťročný krídelník Jurčo otvoril v 11. minúte skóre zápasu, keď do siete tečoval strelu Mária Grmana. Nyquist o osem minút neskôr otočil na 2:1.

Kodaň 12. mája (TASR) - V sobotňajšom zápase Slovenska so Švédskom proti sebe nastúpili aj dvaja bývalí spoluhráči z Detroitu Red Wings a obaja sa pod neho aj gólovo podpísali. Viac radosti mal po zápase Gustav Nyquist, keďže nad Tomášom Jurčom a jeho spoluhráčmi vyhral 4:3 po predĺžení.

Dvadsaťpäťročný krídelník Jurčo otvoril v 11. minúte skóre zápasu, keď do siete tečoval strelu Mária Grmana. Nyquist o osem minút neskôr otočil na 2:1. "Som rád za každý gól, ktorý dám, a že som mohol pomôcť tímu. Dnes sme mali veľa šancí, hrali sme výborne a aj mne osobne sa hralo super, čo je dobré. No škoda, že tam šupol gól aj on. Dnes sme boli blízko k víťazstvu," povedal Jurčo. "Obaja radi dávame góly a dnes sa nám zápas vydaril," reagoval Nyquist, s ktorým pôsobil Jurčo niekoľko rokov v Detroite i na farme Grand Rapids Griffins v AHL.

Bod proti majstrom sveta je cenný, ale po zápase slovenských hráčov mrzelo, že nezískali všetky tri. "Pred zápasom by som to určite bral, ale teraz po ňom je to ťažké. Rovnako, ako po zápase s Čechmi. Myslím si, že sme ukázali, že vieme hrať so silnými súpermi," pokračoval Jurčo.

Slovenský hokejista Ladislav Nagy (uprostred) sa teší so spoluhráčmi po strelení vyrovnávajúceho gólu na 3:3 počas zápasu základnej A - skupiny Švédsko - Slovensko na 82. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v dánskej metropole Kodaň v sobotu 12. mája 2018. Vpravo sa raduje Tomáš Jurčo, vľavo kapitán Andrej Sekera.
Foto: TASR - Martin Baumann


Švédi strhli víťazstvo na svoju stranu v záverečných sekundách predĺženia, keď Mika Zibanejad potrestal vylúčenie Mareka Ďalogu. "Škoda toho, ale neviem-neviem, či to bol faul. No nechcem komentovať rozhodcov, oni majú svoju prácu a my to aj tak nezmeníme," dodal.

O tri roky starší Nyquist vyzdvihol bojovnosť súpera a to, že sa za stavu 1:3 nezlomil. "V zápase nemôžete nikdy nič považovať za isté. Musíme im dať uznanie za to, že tak bojovali a dokázali sa vrátiť do zápasu. Majú dobrý tím, tvrdo bojujú a vpredu majú svoju kvalitu. Dnes to bolo veľmi ťažké," uviedol.