Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia MS v hokeji 2018

Slovenskí fanúšikovia verili nielen proti Švédom, ale aj v postup

Na snímke slovenskí a švédski fanúšikovia pred zápasom základnej A - skupiny Švédsko - Slovensko na 82. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v dánskej metropole Kodaň v sobotu 12. mája 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Slováci nastúpili v sobotu na poludnie proti zatiaľ suverénnym Švédom, ktorí vyhrali všetky štyri zápasy a majú impozantné skóre 19:2.

Kodaň 12. mája (TASR) - Slovenskí fanúšikovia veria reprezentácii nielen v sobotňajšom zápase so Švédskom, ale aj v to, že sa jej podarí postúpiť do štvrťfinále na MS v Kodani.

Slováci nastúpili v sobotu na poludnie proti zatiaľ suverénnym Švédom, ktorí vyhrali všetky štyri zápasy a majú impozantné skóre 19:2. Napriek tomu väčšina fanúšikov, ktorí merali cestu do dejiska MS Dánska, verila, že práve reprezentanti s dvojkrížom na hrudi dokážu pretrhnúť víťaznú šnúru "Tre kronor". "Bude to ťažké, ale vyhráme po predĺžení 3:2. Šanca na postup je stále, máme dobrý tím, keď budú chlapci 'makať', bude to všetko v poriadku," povedal jeden z fanúšikov.

Prevahu pred Royal Arénou mali švédski priaznivci, keďže do Dánska to majú takpovediac na skok, a tak sa fanzóna zahalila do žlto-modrých farieb. Slovenskí fanúšikovia však tvrdili, že je to jedno, lebo ich miláčikovia budú mať prevahu na ľade. "Samozrejme, že vyhráme, neexistuje iný výsledok," povedal jeden z nich a doplnila ho priateľka: "Musíme myslieť pozitívne." Pri otázke na šance na štvrťfinále boli už opatrnejší. "Bude to ťažké, ale snáď to dáme. Stále veríme," dodali.

"Vidím to, ako dnešné počasie, bude to pekne," pridal ďalší muž odetý v národnom drese, ktorý sa krátko pred zápasom vyhrieval na slniečku a pridal aj tip 4:3 pre Slovensko.

Slovenskí hokejisti nastúpili na svoj piaty zápas na MS v Kodani proti Švédsku v bránke s Patrikom Rybárom. Úvodnú obrannú dvojicu vytvorili kapitán Andrej Sekera s Michalom Čajkovským a elitný útok Ladislav Nagy, Michal Krištof a Tomáš Jurčo.

Hlavnými rozhodcami boli Brett Iverson z Kanady a Američan Stephen Reneau. Na čiarach im pomáhali Dán Rene Jensen a Lukas Kohlmüller z Nemecka.



zostavy:

Slovensko: Rybár – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Nagy, Krištof, Jurčo – Haščák, Hovorka, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Kudrna.

Švédsko: Hellberg – A. Larsson, Ekman-Larsson, Klingberg, Lindholm, Wikstrand, Gustafsson – Rakell, Zibanejad, Janmark – Pettersson, Backlund, Nyquist – Everberg, J. Larsson, Pääjärvi – Kempe, de La Rose, Andersson



Vyslaní redaktori TASR