Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Výťažok z primátorského punču putuje do Domu matky Terezy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Dom matky Terezy je zariadením, ktoré vytvára dôstojné podmienky pre život zdravotne postihnutých ľudí a snaží sa o ich integráciu do spoločnosti.

Banská Bystrica 18. decembra (TASR) – Nezisková organizácia Dom matky Terezy v Banskej Bystrici sa môže tešiť z výťažku charitatívneho primátorského punču, vďaka ktorému sa pre nich počas troch hodín v stánku na banskobystrickom Námestí SNP podarilo vyzbierať 2230 eur.

"Ďakujem všetkým Banskobystričanom, ktorí ukázali, že pomoc a charita je im blízka a majú ju v srdci. Aj teraz to dokázali a teší ma, že výťažok môžeme venovať tým, ktorí to potrebujú," konštatoval po akcii primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

O jeho vianočný punč bol v pondelok (17. 12.) podvečer veľký záujem, o čom svedčí výťažok. Predalo sa ho 150 litrov, okrem toho 50 litrov čaju a 500 hrnčekov s vianočnou tematikou. Pochutili si na ňom dokonca aj turisti z Nového Zélandu či Austrálie.

Dom matky Terezy je zariadením, ktoré vytvára dôstojné podmienky pre život zdravotne postihnutých ľudí a snaží sa o ich integráciu do spoločnosti. Peniaze použije na podporu aktivít pre klientov v keramických, tkáčskych a drevárskych dielňach, v ktorých rozvíjajú svoje manuálne zručnosti.