Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Balážová postúpila do osemfinále dvojhry na ME v stolnom tenise

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vo štvohre skončila Balážová v 2. kole.

Herning 19. októbra (TASR) - Slovenská stolná tenistka Barbora Balážová sa prebojovala už do osemfinále dvojhry žien na ME jednotlivcov v dánskom Herningu medzi elitnú šestnástku. V úvodnom kole si poradila s Ruskou Margaritou Petuchinovou hladko 4:0 na sety a rovnakým pomerom zdolala v 2. kole Poľku Nataliu Partykovú. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi v sobotu proti bývalej majsterke Európy - Rakúšanke s čínskymi koreňmi Liu Jia nasadenej ako číslo 5.

Prezident Slovenského stolnotenisového zväzu Zdenko Kríž vyslovil s výkonmi bývalej úspešnej juniorky a kadetky veľkú spokojnosť. "Teší ma, že po dlhom čase sa nám na ME podaril prienik medzi elitnú šestnástku aj v ženskej dvojhre. Barbora hrala super, po zbabranej olympijskej kvalifikácii sa dokázala vzchopiť a na šampionáte podáva veľmi dobré výkony," povedal pre TASR Kríž na margo Balážovej, ktorá sa v piatok večer ešte predstavila v 2. kole štvorhry po boku Češky Hany Matelovej. V 1. kole mužského singla sa nedarilo Ľubomírovi Pištejovi, ktorý prehral s Grékom Dionisom Panagiotisom 1:4.

Vo štvorhre skončila Balážová v 2. kole, v piatok večer spoločne s Češkou Hanou Matelovouprehrali s druhým nasadeným maďarským párom Georgina Potová, Krisztina Tóthová po tuhom boji 2:3. V 1. kole mužského singla sa nedarilo Ľubomírovi Pištejovi, ktorý prehral s Grékom Dionisom Panagiotisom 1:4.

výsledky:

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Barbora BALÁŽOVÁ (SR) - Margarita Fetuchinová (Rus.) 4:0 (7, 9, 5, 7)

ženy - 2. kolo:

BALÁŽOVÁ (SR) - Natalia Partyková (Poľ.) 4:0 (9, 8, 9, 6)

muži - dvojhra - 1. kolo:

Ľubomír PIŠTEJ (SR) - Dionis Panagiotis (Gr.) 1:4 (-12, 6, -11, -5, -6)


ženy - štvorhra - 2. kolo:

BALÁZOVÁ, Hana Metelová (SR/ČR) - Georgina Potová, Krisztina Tóthová (2-Maď.) 2:3 (10, -16, -7, 9, -4)