Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Banská Bystrica zvíťazila nad Mountfieldom 3:2 v 12. kole extraligy

Hokejisti Banskej Bystrice Foto: TASR/Lukáš Furcoň

Presne 34 sekúnd pred koncom strelil gól hostí Petruška a vykresal ešte nádej v polminútovej power play.

Banská Bystrica 19. októbra (TASR) - V zápase dlho chudobnom na góly ťahali síce opticky domáci za kratší koniec, no na priebežnom výsledku sa väčšie úsilie Martinčanov neprejavilo. Prvú tretinu mali v moci, aj viacero gólových príležitostí si vypracovali, no prekonať brankára Slipčenka sa im nepodarilo. Už v 1. min si spolupráca Markoviča s Petruškom pýtala gól, v 13. min napálil v presilovke Mikušovič v nádejnom postavení opäť do gólmana a ovocie snahy nepriniesla ani strela Murčeka, či pokus Dírera v 18. min. O pár sekúnd neskôr početnú prevahu využil Češík, po Heizerovej strele sa puk odrazil od zadného mantinelu rovno pred neho a keďže Šúrek bol v tom okamihu ďaleko pred bránkou, Češík mohol mať aj zatvorené oči, aby trafil prázdnu bránku.

V druhej tretine si 'barani' opäť vybrali už tradičnú slabú chvíľku, no nemuseli, stačilo, aby v 28. min po faule Beňu premenil Ján Sýkora trestné strieľanie. Puk mu v rozhodujúcom okamihu skĺzol z čepele, v 37. min mu zase zabránil skórovať Danko, ktorý zastúpil Šúrka na bránkovej čiere. V 30. min po hornej žŕdke Perniša sa vyrovnávajúci gól Martinčanov v presilovke ešte nezrodil, až po strele Mikušoviča o tri minúty neskôr, keď jej pomohol do siete teč Vartovníka. Vstup do tretej tretiny vyznel pre domácich bravúrne, po 17 sekundách Styk vystrelil a zakrytý výhľad Šúrka mu dopomohol k radosti. Železo kuli aj naďalej a rozpálili ho po peknej akcii v 45. min, s nahrávkou Novajovského a presnými 'mieridlami' Hudeca do vinkľa. Väčšiu drámu do záveru mohol priniesť Murček, do konca zápasu chýbalo necelých desať minút, Slipčenko však zachránil a nasmeroval svojich do víťazného záveru. Zdanlivo bez komplikácii, prikrášliť víťazstvo pri útočnom vabanku hostí mohli aj Češík, Lamper a Petro, a to by už bola príliš studená sprcha pre Martinčanov. Presne 34 sekúnd pred koncom pretlačil puk v skrumáži do bránky Petruška, a vykresal ešte nádej v polminútovej power play.


HC'05 B. Bystrica - MHC Mountfield 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Góly: 19. Češík, 41. Styk, 45. Hudec - 33. Vartovník, 60. Petruška. Rozhodcovia J. Konc - Rovenský, V. Snášel, vylúčení 5:4, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 1473 divákov.


Hlasy po zápase :

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Pre nás sú to dôležité tri body, do zápasu sme však nevstúpili ideálne a len postupne preberali iniciatívu. Hlavne tretia tretina bola z našej strany veľmi dobrá, nakopol nás gól, akurát nás mrzia nepremenené šance a inkasovaný gól polminúty pred koncom. Hráčov však chválim, zabojovali a dôležité body zostali doma."

Róbert Pukalovič, kouč Mountfieldu: "Zdôrazňoval som vstup hráčom do tretej tretiny, inkasovali sme a bol to asi najdôležitejší moment zápasu. Stretnutie nás nezastihlo v optimálnej forme, nepremenili sme v úvode gólovú šancu, akoby mali hráči priveľký rešpekt pred brankárom Slipčenkom. Niektorí čakajú na príležitosť, dočkali sa jej, no nechopili. Bude to v hlavách a bude to aj problém slovenského hokeja v nasledujúcich rokoch. Treba sa vedieť predať a hrať to, čo sa od nich žiada."