Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Berényi očakáva, že SMK sa dostane do parlamentu

Predseda SMK József Berényi na archívnej snímkeFoto: TASR

Šéf SMK József Berényi dúfa, že jeho strana sa dostane do parlamentu. "Očakávam o niečo viac ako päťpercentný výsledok.

Bratislava 11. marca (TASR) - Predseda Strany maďarskej koalície (SMK) József Berényi dúfa, že jeho strana sa dostane do parlamentu. "Očakávam o niečo viac ako päťpercentný výsledok. Prvé výsledky exit pollu boli veľmi priaznivé, druhé ukázali, že je nádej dostať sa do parlamentu," komentoval situáciu Berényi s tým, že v praxi až sčítanie hlasov ukáže, či SMK bude v parlamente alebo nie. Dodal, že predbežné údaje, ktoré strana dostáva od aktivistov jednotlivých obcí, sú veľmi nádejné, ale to ešte nič neznamená.

Tu bude player


"Stretnutia s obyvateľmi sa konali v dobrej atmosfére, predpokladám, že v každom prípade výsledky budú pre nás lepšie ako pred dvoma rokmi. Negatívne ovplyvnili našu kampaň letáky, ktoré naši neprajníci rozdávali, že nemáme šancu sa dostať do parlamentu," povedal. Napriek tomu si myslí, že SMK má šancu. "Je to pre nás určité ponaučenie, že negatívna kampaň ovplyvňuje ľudí, ale treba proti tomu nájsť účinné nástroje," zdôraznil.

"Predpokladám, že na stretnutiach sme voličov presvedčili o správnosti nášho programu," uviedol.

V centrále SMK je prítomných niekoľko desiatok kandidátov a, ako Berényi poznamenal, aj veľký počet novinárov a televíznych štábov.