Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Ceny ropy mierne klesli

Foto: TASR

American Petroleum Institute (API) dnes popoludní zverejní svoju týždňovú správu o stave ropných rezerv v USA.

Singapur 7. augusta (TASR) - Ceny ropy dnes ráno mierne klesli. Trh čaká na prieskum týkajúci sa stavu ropných zásob v USA a na to, či Európska centrálna banka (ECB) prijme ďalšie opatrenia boj s dlhovou krízou.

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI so septembrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.26 SELČ predával po 91,90 (74,24 eura). To je o 30 centov menej ako v pondelok (6. 8.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt si počas pondelka pripísal 80 centov a uzavrel na 92,20 USD za barel. Septembrový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 14 centov na 109,41 USD/barel.

American Petroleum Institute (API) dnes popoludní zverejní svoju týždňovú správu o stave ropných rezerv v USA. Analytici očakávajú pokles zásob ropy o 300.000 barelov a zníženie benzínových rezerv až o 2 milióny barelov, čo signalizuje zvýšenie dopytu. Americké ministerstvo energetiky zverejní oficiálnu správu o stave ropných rezerv v stredu (8. 8.).

V júni klesla cena americkej ropy pod 78 USD za barel. Avšak už niekoľko posledných týždňov sa pohybuje okolo 90 USD/barel. Investori totiž očakávajú ďalšie monetárne a fiškálne stimuly, ktoré by mali naštartovať slabý rast globálnej ekonomiky.